PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Koliko su bodova imali premijerligaši nakon šest kola prošle sezone?

Uporedili smo broj osvojenih bodova prošle i ove sezone nakon šest odigranih kola, odnosno pet za Sarajevo, Željezničar i Zrinjski.

Nakon šest nekompletnih kola nastupila je prva reprezentativna pauza, a mi smo odlučili da pogledamo kako je izgledala tabela nakon istog broja utakmica prošle sezone, odnosno koliko su bodova klubovi osvojili. Obzirom na to da Sarajevo, Željezničar i Zrinjski nisu odigrali sve utakmice u ovoj sezoni, za te timove smo uzeli bodove osvojene nakon pet odigranih utakmica.

FK Borac je zbog bolje gol razlike od Željezničara lider na premijerligaškoj tabeli sa 12 osvojenih bodova, a prošle sezone su nakon šest odigranih kola osvojili 4 boda manje. Dakle, FK Željezničar je drugoplasirani sa 12 osvojenih bodova iz pet utakmica, a prošle sezone su nakon pet utakmica imali 11 bodova.

FK Sarajevo zauzima treće mjesto na tabeli sa 11 osvojenih bodova iz pet utakmica, a identičan broj osvojenih bodova imali su i prošle sezone nakon pet odigranih utakmica.

Četvrto mjesto na tabeli na prvoj reprezentativnoj pauzi pripalo je NK Široki Brijeg sa 11 osvojenih bodova. Širokobriježani su ove sezone u odnosu na prvih šest kola prošle uspjeli osvojiti 5 bodova više. 

Na petom mjestu sa 10 osvojenih bodova iz šest utakmica nalazi se FK Tuzla City. Tuzlaci su prošle sezone nakon šest kola na svom kontu imali jedan bod više nego ove sezone.

FK Velež se nalazi na šestom mjestu premijerligaške tabele sa 9 osvojenih bodova iz šest utakmica, što je 5 bodova više u odnosu na isti broj odigranih utakmica prošle sezone.

I drugi tuzlanski premijerligaš, FK Sloboda, je ove sezone osvojio manje bodova nakon šest odigranih kola. Prošle sezone Sloboda je nakon šest kola bila na 9 osvojenih bodova, a ove sezone su osvojili 7.

HŠK Zrinjski kao da ponavlja start kakav su imali prošle sezone. Nakon pet odigranih utakmica u sezoni 2019/20 Plemići su osvojili 7 bodova, a isto su osvojili i ove sezone.

Na početku sezone vjerovalo se da će FK Mladost biti “kanta za nabijanje”, ali su oni dosad uspjeli osvojiti sedam bodova. Nakon šest kola prošle sezone ekipa iz Doboja kod Kaknja imala je 5 bodova na svom kontu.

I konačno, FK Radnik u sezonu nije ušao baš najbolje, ali jedan od razloga za to je niz teških utakmica (Željezničar, Zrinjski, Široki Brijeg, Sarajevo). Semberci su u prvih šest kola ove sezone osvojili 4 boda, dok su u prvih šest kola prošle sezone osvojili 6 bodova.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P