PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Korona virus hara Premijer ligom BiH

U tri kluba zabilježeni su pozitivni slučajevi, jedna utakmica Kupa BiH odgođena.

Foto: Jabuka.tv

Utakmica osmine finala Kupa BiH između Veleža i Širokog Brijega, koja se trebala odigrati sutra, odgođena je jer Široki Brijeg u kadru ima samo šest zdravih fudbalera. Problemi za Široki Brijeg počeli su par dana prije derbi utakmice sa Sarajevom, koja je odigrana u subotu na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Širokobriježani su najavili da u Sarajevo dolaze bez devet povrijeđenih igrača, a niko nije spominjao korona virus. Plavi sa Pecare su u Sarajevo doputovali dan prije utakmice sa 17 igrača u kadru, a na dan utakmice četiri igrača su osjetila simptome korona virusa i Širokobriježani su zatražili odgodu utakmice. Do toga nije došlo, Široki Brijeg je u utakmicu ušao sa 13 igrača, a jučer je objavljeno da je još šest igrača koji su igrali tu utakmicu pozitivno na korona virus. Igrači Sarajeva su 90 minuta bili u kontaktu sa gostujućim igračima, ali prema danas objavljenim rezultatima testiranja nema pozitivnih igrača.

No, za razliku od Sarajeva, pozitivni slučajevi korona virusa zabilježeni su u još dva premijerligaša, u Zrinjskom i u Radniku. Mostarski klub je danas na svojoj zvaničnoj stranici objavio da će u narednom periodu klub voditi Mario Ivanković, jer je trener Mladen Žižović sa asistentima pozitivan na korona virus. Osim Zrinjskog, korona virus je i u svlačionici Radnika iz Bijeljine, a pozitivan je kapiten Velibor Đurić, koji srećom nije nastupio u utakmici 11. kola protiv Borca.

Treba spomenuti da su pred početak sezone pozitivni na virus bili igrači Mladosti, kao i dva igrača Veleža, u toku sezone virus je pogodio ekipu Željezničara, pozitivan je bio i bivši trener Olimpika Darko Vojvodić, a navodno je u još nekim klubovima bilo pozitivnih igrača, ali nije bilo zvanične potvrde. Ostaje nam da vidimo da li će Široki Brijeg odigrati prvenstvenu utakmicu za vikend i šta će se dešavati u bližoj budućnosti. Iz N/FSBiH kažu kako nisu razgovarali o eventualnom prekidu takmičenja, te da bi, ukoliko bi se to desilo sada, to značilo i kraj polusezone i neigranje utakmica do proljeća. Za nadati se da se to neće desiti.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P