PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Krste Velkoski: Ko ne može da se nosi sa pritiskom, ne treba igrati za Sarajevo

Fudbaleri Sarajeva spremni za nastavak sezone

FK Sarajevo danas će na stadionu Koševo odmjeriti snage sa ekipom Tuzla Cityja u utakmici 20. kola Premijer lige BiH, a utakmicu su ispred Bordo tima najavili šef stručnog štaba Vinko Marinović i Kapiten Krste Velkoski.

“Zadovoljan sam načinom na koji smo radili u pripremama. Naravno, uvijek može bolje, ali mislim da će igra postepeno napredovati kako bude odmicalo vrijeme. Ne može se za kratak period ništa promijeniti, ali drago mi je što je ekipa vrijedno radila kroz pripremni period i nadam se da ćemo to u prvenstvu potvrditi. Tuzla City je kvalitetan protivnik, imaju jako kvalitetnu, brzu igru u napadu, te dobru tranziciju po osvojenoj lopti, a Filip Arežina je tehnički jako kvalitetan igrač i može svakome stvoriti probleme. Ovaj meč sigurno neće odlučiti previše o nastavku prvenstva, ali može odlučiti o nekim dobrim stvarima za nas”, kazao je Marinović.

Kapiten Krste Velkoski se složio sa Marinovićem, a dodao je da morate biti spremni da se nosite sa pritiskom ako želite igrati za Sarajevo.

“Treba nam podrška navijača, jer kao što šef kaže, prve utakmice su uvijek teške. Pozivamo ih da dođemo u što većem broju. Što se pritiska tiče, on u Sarajevu uvijek postoji i to je normalno. Ovdje su samo najbolji rezultati cilj. Ko ne može da se nosi sa tim, ne treba ni da igra za Sarajevo” poručio je Velkoski.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P