PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Krunić: Nismo zaslužili poraz; Lazarević: Nisam do sad vidio ovakvu želju kod igrača

Treneri Branislav Krunić i Mile Lazarević su prokomentarisali susret između Slobode i Borca.

Sloboda je i pored svih problema koji su je pogodili uspjela u jednoj vrlo dobroj utakmici da slavi protiv banjalučkog Borca. Treneri su poslije utakmice prokomentarisali susret.

“Ne mogu ništa zamjeriti igračima. Odigrali smo dobru i kvalitetnu utakmicu i nismo zaslužili da izgubimo. Stvari na terenu su se dešavale tako da smo iz dva prekida primili dva gola. Drugi put u Tuzli nemamo sreće, lopta je išla po liniji i mi nismo uspjeli da postignemo gol za 2:2, pa onda na kraju sami sebi damo gol. Danas stvari nisu išle na našu stranu nego na stranu Slobode, oni su to vjerovatno danas i zaslužili svojom borbom iako nisu trenirali. Očigledno je da ih je štrajk ujedinio, odigrali su dobru utakmicu i na kraju ih je i sreća propratila”, rekao je odmah poslije susreta trener Borca Branislav Krunić.

“U otvaranju utakmice dok smo imali svježine poveli smo sa 2:0, ali su se oni odmah poslije našeg gola vratili u utakmicu. Utakmica je bila neizvjesna jer se nije znalo da li ćemo mi postići gol za 3:1 ili oni, koji su kvalitetan gost, za 2:2. Trećem golu prethodile su naše dvije stopostotne šanse koje nismo realizovali. Ipak, došao je treći pogodak i ovi momci koji su večeras odigrali i ova divna publika zaslužili su da odu sa stadiona uzdignutog čela. Ekipa je na zagrijavanju pokazala želju kakvu do sad nisam vidio, i rekao sam im da izađu na utakmicu onako kako su izašli na zagrijavanje. Naravno, primjetio se nedostatak treninga jer su igrači imali grčeve, ali golovi su izvukli sve iz njih”, zaključio je trener Slobode Mile Lazarević.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P