PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Krunić: Pritisak je uticao na nas; Marinović: Igrači su ispoštovali dogovor

Sarajevo je u zanimljivoj utakmici u Banja Luci slavilo rezultatom 0:2, a treneri Krunić i Marinović su iznijeli svoje viđenje derbija.
Borac Sarajevo

Foto: SCSport

“Borac je izgubio od Sarajeva 2:0, ali mislim da su Borac i Banja Luka pobijedili jer ovoliki broj gledalaca na ovom stadionu nije bio ni na jednoj utakmici u sezoni 2010/11, kada sam ja kao igrač bio šampion. Fudbal se igra zbog gledalaca i mi smo uspjeli za kratak period da privučemo pažnju publike. Što se tiče utakmice, bilo je prilika sa obje strane. Ono što nije ušlo nama ušlo je njima i u ovakvim derbi utakmicama teško se vratiti u igru. Čak i pri rezultatu 0:2 može se reći da su se moji igrači oslobodili pritiska i počeli da igraju. Vjerovatno su ovaj pritisak publike i pritisak rezultata uticali da ne pokažemo ono u čemu smo bili pravi, pogotovo u prvom poluvremenu, kada je bilo nekih momenata gdje smo mogli postići pogodak. Zbog ovoga se fudbal igra, zbog publike, i nadam se da će u nastavku biti isti broj publike i da ćemo se mi sljedeći put radovati. Ako smo morali od nekoga da izgubimo prvu domaću utakmicu, onda je bolje da je to od Sarajeva nego od neke lošije ekipe. Sarajevo je igralo kvalitetno, iskoristili su svoje prilike i čestitam im na pobjedi”, rekao je trener Borca Branislav Krunić.

“Mislim da smo odigrali jednu dosta dobru utakmicu, i Borac i mi, i mislim da ovoliko publike i ovakvu atmosferu treba da vidimo što češće na našim terenima. Mislim da smo nekih 20-25 minuta bili pod pritiskom gdje je Borac imao svoje šanse i sigurno da bi bilo sve mnogo drugačije da je Borac to iskoristio. Sa druge strane, imali smo i mi neke prilike, ali poslije tog gola mi smo preuzeli inicijativu. Znali smo da će u drugom poluvremenu Borac krenuti malo jače i snažnije, a igrači su tu odgovorili onako kako smo se dogovorili u svlačionici. Želio bih im čestitati za ovo što su danas odigrali i mislim da je i publika uživala na stadionu, vidjeli su dva gola i dosta dobrih akcija i šansi na obje strane”, rekao je trener Sarajeva Vinko Marinović.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P