PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Krunić smijenjen, Jagodić se vraća na klupu Borca

Iskusni trener ponovo na klupi banjalučkog kluba.

Jagodić protiv Veleža debituje u petom mandatu na klupi Borca

Vezani porazi od Sarajeva i Željezničara rezultatom 2:0 u samo nekoliko dana bili su kobni za trenera banjalučkog Borca Branislava Krunića, koji je večeras smijenjen sa klupe prvaka BiH iz 2011. godine.

Krunić je Borac preuzeo početkom ove sezone i kroz cijeli njen tok ekipa se dosta mučila sa igrom, ali je sakupljala bodove i gazila je naprijed u oba takmičenja. No, sve se promijenilo u svega pet dana. Prvo je iz Banjaluke sa pobjedom otišlo Sarajevo, da bi to isto napravio i Željezničar u okviru Kupa BiH, čime je praktično postalo jasno da Borac ove sezone neće osvojiti niti jedan trofej.

To nije niti bio cilj, ali Banjalučani su u nezgodnoj poziciji i u borbi za plasman u Evropu, s obzirom na to da su im konkurenti jako blizu na tabeli. Borac trenutno ima 36 bodova i zauzima četvrto mjesto na tabeli. U odnosu na Tuzlu ima bod prednosti, dok za Zrinjskim zaostaje jedan bod.

Vlado Jagodić naslijedit će Krunića na klupi banjalučkog kluba. Jagodić je klub vodio u čak četiri ranija navrata i bit će mu ovo peti mandat na čelu Borca, a sa klubom je osvojio naslov prvaka BiH u sezoni 2010/2011, jedini u dosadašnjoj historiji Borca. Službena potvrda njegovog imenovanja očekuje se u narednim danima.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P