PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Krupa dovodi zamjenu za Jovu Lukića, stigao i golman

Osim napadača koji bi trebao zamijeniti Lukića, u klub stiže i golman koji je branio za juniore FK Sarajevo.
FK Krupa

Foto: FK Krupa

FK Krupa je jedna od pozitivnih priča bh. fudbala, a nakon godinu dana izbivanja vraćaju se u Premijer ligu BiH. Na jučer održanoj prozivci za novu sezonu pojavila se većina igrača koja je nastupala prošle sezone u Prvoj ligi RS-a. Svakako je zanimljivo da se na prozivci pojavio i napadač Jovo Lukić, koji će sa klubom trenirati do ponedjeljka, nakon čega će zvanično postati član Borca. Nešto ranije ekipu je napustio Ranko Dekić, koji je za Krupu nastupao u sezonama 2018/19 i 2019/20.

Ono što je poznato je da će sljedeće sezone igrač Krupe biti Tarik Abdulahović, koji je nekada branio za juniore FK Sarajevo. Abdulahović je rođen 1998. godine i u Krupu stiže iz prvoligaša Olimpika, čiji je član bio protekle polusezonu. Prvu polusezonu je proveo u premijerligašu Mladosti, za koju je branio četiri puta, primio je sedam golova i jednom je uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom. Pored toga, uspio je odbraniti penal kapitenu Sarajeva Krsti Velkoskom.

Osim njega, novi napadač tima sa Krupe na Vrbasu bi trebao postati Dejan Glišić. Glišić je rođen 1997. godine i prošle sezone je nastupao za Kozaru u Prvoj ligi RS-a, a ponikao je u banjalučkom Borcu. Za Kozaru je u prošloj sezoni nastupio 12 puta i postigao je 3 gola, a trebao bi biti zamjena za Jovu Lukića. Igrači Krupe neće trenirati na svom terenu jer se na njemu postavlja nova podloga, a ukoliko radovi ne budu gotovi do početka nove sezone, nekoliko kola će biti domaćini na Gradskom stadionu u Banja Luci.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P