PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Krupa pronašla zamjenu za Jovu Lukića

Novi napadač Krupe nije se na lijep način rastao sa posljednjim klubom gdje su, kako tvrdi, ispali jako nekorektni.
Stefan Nikolić

Foto: Boris Pejović

Prekaljeni crnogorski internacionalac Stefan Nikolić stavit će se na raspolaganje šefu Stručnog štaba FK Krupa Zoranu Mariću.

Riječ je o špic igraču, klasičnom napadaču, koji bi trebao nadomjestiti odlazak Jove Lukića u Borac.

Nikolić ima 30 godina, a karijeru je počeo u OFK Beograd, a potom je promjenio veliki broj klubova, da bi posljednja dva transfera imao u Radniku iz Surdulice i Sutjesci, a upravo iz Nikšića dolazi u Krupu na Vrbasu. U sezoni iza sebe imao je 19 nastupa i sedam pogodaka.

U inostranstvu je nosio dres belgijskog Liersea i Roeselarea, potom je u Rumuniji nastupao za Politehnicu i čuvenu Steauu, pa hrvatsku Istru, CSKA (Bugarska), Incheon (Južna Koreja), kao iza albanski Partizani Tirana.

Zanimljivo jeste, prema objavi stranice Transfermarkt, cijena Stefana Nikolića kada je igrao u Steaui iznosila je milion eura.

Ovaj prekaljeni napadač je istakao da je očekivao da mu neko ranije kaže da na njega ne računaju.

– Razočaran sam, jer su pojedinci iz Sutjeske ispali, najblaže rečeno, nekorektni prema meni. Bio sam ubijeđen da ću ostati. Ja naravno dobro znam šta je profesionalizam, i normalno je i da dođe do raskida saradnje. Mene boli to što mi je tek uoči prvog treninga za novu sezonu, rečeno da ugovor neće biti produžen. Valjda sam toliko zaslužio da mi se to kaže ranije, čak se prekid saradnje nije mogao ni naslutiti, rekao je Nikolić.

Nikolić kaže da je za neke ljude u Sutjesci fudbal nepoznata materija.

– Ti pojedinci iz Uprave iz Sutjeske nisu iz svijeta fudbala, pa ja njih donekle i razumijem. Fudbal je za njih ipak nepoznatna materija i teško ja sa njima i razgovarati o toj temi. Teško je razgovarati sa fudbalskim analfabetama, pogotovo meni koji sam igrao na najvećem nivou na evropskoj sceni. Nikakvih problema ne bi bilo da su recimo nazvali i zahvalili na saradnji. I, sada već bivši šef struke nikšićkog kluba, nije bio korektan prema meni, nisam u prvom dijelu sezone dobijao minutažu koju sam zasluživao. U drugom dijelu sezone pokazao sam mu koliko vrijedim, mada je to on znao. Poželio bih mojim, sada već bivšim fudbalskim drugovima, puno sreće u narednoj sezoni i osvajanje barem jednog trofeja. Bilo mi je veliko zadoovoljstvo igrati i trenirati sa njima, kazao je Nikolić za Dan.

 

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P