PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Leotar potvrdio završetak saradnje sa čak deset igrača

Još deset igrača je napustilo Leotar nakon što su im istekli ugovori

foto: FK Leotar Trebinje

FK Leotar potvrdio je završetak saradnje sa deset fudbalera koji su prošle godine nosili njegov dres, a već je sada jasno da će trebinjski tim u potpuno izmijenjenom sastavu igrati u narednoj sezoni.

Vladimir Arsić je rođen 20. aprila 2001. godine, a u Leotaru je proveo jednu sezonu, u kojoj je upisao 26 premijerligaških i jedan nastup u Kupu BiH. Igra na poziciji centralnog defanzivca.

Filip Arežina je rođen 8. novembra 1992. godine, a u trebinjski tim je došao u proljetnom dijelu minule sezone. Odigrao je samo četiri utakmice, u kojima je postigao pogodak vrijedan tri boda protiv Širokog Brijega. Igra na poziciji ofanzivnog veznog.

Anđelo Guzijan je rođen 12. augusta 2000. godine, a u Leotar je stigao na polusezoni iz redova Ljubića, i nije upisao niti jedan nastup. Igra na poziciji centralnog defanzivca.

Miloš Sekulović je u Leotaru proveo posljednje tri sezone, a rođen je 9. maja 1996. godine i generalno je bio jedan od lidera u timu. U 30 nastupa je zabilježio tri pogotka i asistenciju, a po potrebi je pokrivao veći broj pozicija, iako primarno igra u veznom redu.

Andrej Đurić je rođen 21. jula 1998. godine, a u Leotar u kojem je i ponikao vratio se 2020. godine. Odigrao je prošle sezone 27 utakmica u Premijer ligi BiH i bio je i sam među najbitnijim igračima Leotara. Igra na poziciji centralnog defanzivca.

Mićo Vukanović je rođen 24. augusta 2000. godine, a čitavu dosadašnju karijeru proveo je u matičnom Leotaru. Ovaj golman prošle sezone je branio ukupno 11 puta, jednom u Kupu BiH i deset puta u Premijer ligi BiH.

Rashid Chichba je ruski internacionalac koji je u Leotar stigao na polusezoni, a rođen je 15. septembra 2000. godine. Deset puta je na proljeće igrao u Premijer ligi BiH, a upisao je i jedan pogodak. I on uglavnom igra na poziciji centralnog defanzivca.

Stefan Santrač je rođen 21. januara 2000. godine, a i on je u Leotar stigao tokom zime. Potpisao je polugodišnji ugovor i odigrao je dobro, zabilježivši deset nastupa, pogodak i asistenciju. Igra u veznom redu.

David Čolić je rođen 12. aprila 2000. godine, a u Leotar je stigao početkom sezone iz banjalučkog Željezničara. Upisao je 27 nastupa u Premijer ligi BiH i jedan u Kupu BiH, a igra na poziciji desnog beka.

Mario Krstovski je makedonski internacionalac rođen 3. aprila 1998. godine, koji je u Leotaru boravio na posudbi iz Zrinjskog. On je odigrao 11 utakmica za Leotar na proljeće, u kojima je zabilježio dva gola i četiri asistencije, te odigrao ključnu ulogu u borbi za opstanak. Igra na poziciji napadača.

Leotar još uvijek nije objavio informacije o statusu zvučnijih imena poput Miloša Stanojevića i Nikole Dujakovića, kojima su ugovori istekli i koji nisu sa ekipom na pripremama.

 

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P