PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Luka Bilbija će suditi derbi meč u Mostaru

Određena su službena lica za utakmice dvanaestog kola Premijer lige BiH.

U vikendu koji je pred nama odigraće se utakmice dvanaestog kola Premijer lige BiH, a N/FS BiH je odredio i sudije za ovu rundu. Po tri utakmice odigraće se u subotu i u nedjelju, a pet susreta će biti u direktnim prenosima.

U subotu u terminu od 14:30 će se odigrati dvije utakmice, Tuzla City – Široki Brijeg i Olimpik – Zrinjski, dok će u 17 sati svoj meč odigrati Velež i Željezničar.

Na Otoci će snage odmjeriti Olimpik i Zrinjski. Pravdu na ovom meču će dijeliti Danijel Bojo iz Kiseljaka, sa asistentima Igorom Radakovićem iz Prijedora i Mirzom Čejvanovićem iz Tuzle. Četvrti sudija na ovom meču će biti Dragan Petrović iz Banja Luke.

Utakmicu Tuzla City – Široki Brijeg će suditi Adis Mulahasanović iz Sarajeva, a njegovi asistenti će biti Davor Beljo i Marko Zelenika, obojica iz Mostara. Četvrti sudija u Tuzli će biti Admir Šehović iz Sarajeva. Ovaj meč gledaoci će moći gledati na kanalu Arena Sport.

Derbi starih rivala Veleža i Željezničara pripao je Luki Bilbiji iz Prijedora, a asistiraće mu Senad Ibrišimbegović iz Travnika i Goran Dujak iz Odžaka, dok je četvrti sudija Zoran Grbić iz Prijedora. Navijači ova dva tima, ali i ostali ljubitelji fudbala, meč će moći posmatrati na platformi mojaTV.

Prvi će u nedjelju od 14:30 na teren istrčati igrači Mladosti i Borca, predvođeni glavnim sudijom Harisom Kaljancem iz Sarajeva. Kaljancu će asistirati Damir Lazić iz Brčkog i Bojan Maksimović iz Modriče, dok će četvrti sudija biti Elvis Mujić iz Banovića. Ovaj susret gledaoci će moći posmatrati na kanalu Arena Sport.

Po završetku ove utakmice, tačnije od 17 sati, svoj meč će odigrati Sarajevo i Krupa. Utakmicu na stadionu Asim Ferhatović Hase sudiće mladi arbitar Dražen Marić. Mariću će asistenti biti Arnel Novalić iz Doboj-Istoka i Jure Musa iz Čitluka, a četvrti sudija je Frano Jelić iz Širokog Brijega. Ova utakmica će se prenositi na platformi mojaTV.

Utakmicom u 19 sati kolo će zatvoriti Radnik i Sloboda, a glavni sudija u Bijeljini će biti Mateo Musa iz Čitluka. Musi će u poslu asistirati Boris Dujmović iz Mostara i Amir Kadić iz Sarajeva, dok će četvrti sudija biti Antoni Bandić iz Gruda. Baš kao i susret iz Doboja kod Kaknja, i ovaj će biti u direktnom prenosu na kanalu Arena Sport.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P