PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Marin Galić napustio Zrinjski

Bočni fudbaler mostarskog Zrinjskog Marin Galić zvanično je danas napustio ovaj klub te će kao slobodan igrač krenuti u potragu za novim klubom
marin-galic-zrinjski

Nakon dvije godine i 52 utakmice u dresu sa lentom, Marin Galić će napustiti mostarski Zrinjski i kao slobodan igrač krenuti u potragu za novim klubom.

Galić je u Zrinjski stigao iz Mladosti tokom ljeta 2017. godine, te je uspio da se nametne kao bitna karika na poziciji desnog beka, a dijelom po potrebi, a dijelom zbog neobičnih taktičkih zamisli Blaža Sliškovića, igrao je tokom svog mandata u Mostaru i na suprotnom lijevom beku, kao i na obje krilne pozicije.

Ove sezone je od strane navijača Zrinjskog nagrađen trofejom Filip Šunjić – Pipa, koji se dodjeljuje najistaknutijem igraču po pitanju zalaganja, ponašanja i odnosa prema navijačima.

Iako još nije sasvim izvjesno gdje bi Galić mogao nastaviti karijeru, navodno ima nekoliko ponuda iz inostranstva, te će probati karijeru graditi van granica naše zemlje.

Prije Galića, Zrinjski je napustio i Miloš Filipović, koji je postao član AE Larise u Grčkoj, a očekuje se odlazak još nekoliko igrača. Prema nekim informacijama, zamjena za Galića mogao bi biti član Širokog Brijega Josip Ćorluka.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P