PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Marinović: Mladost je odigrala dosta dobro; Šolbić: Presudio je kvalitet igrača Sarajeva

Treneri obje ekipe složili su se da je Mladost odigrala dosta dobru utakmicu.
Sarajevo - Mladost DK

Foto: Bljesak.info

U okviru 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, FK Sarajevo je savladao ekipu FK Mladost rezultatom 2:1. Nakon utakmice izjave na konferenciji za novinare dala su oba trenera.

“Sigurno da smo očekivali tešku utakmicu i pokazalo se to na terenu. Kiša je otežala našu igru, ali moram reći da je Mladost odigrala dosta dobro. Imali smo gol, pa odmah primili i došli pod pritisak, jer smo gol postigli pred sam kraj susreta”, rekao je Marinović i dodao:

“Morali smo ići na sve ili ništa, nismo iskoristili neke šanse, ali moram čestitati igračima na karakteru koji su pokazali. Nismo podcijenili ekipu Mladosti, to je jedna dobra ekipa i znam da su ovo najteže utakmice. Igraču si željeli, što je bilo evidentno, tako da ih nismo podcijenili. U ovoj ligi se niko ne smije podcijeniti”, zaključio je Marinović.

Za kraj trener Sarajeva se osvrnuo na partiju Amara Rahmanovića, kao i na izostanak Tino-Sven Sušića.

“Igra jako dobro, nadam se da će nastaviti ovako. Neće igrati nažalost naredni meč, ali nas raduje njegov ritam. Tino nije bio u protokolu zbog problema sa mišićem, nismo željeli da rizikujemo sa njim”, rekao je trener Sarajeva Vinko Marinović.

“Moja mlada ekipa je danas odigrala kvalitetan meč i nadam se da su gledaoci uživali. Nisam zadovoljan rezultatom, mislim da smo zaslužili jedan bod. Sreća jednostavno nije bila na našoj strani, ali se nadam da će nam se vratiti u narednim utakmicama”, rekao je trener Mladosti Fahro Šolbić i dodao:

“Sarajevu čestitam na pobjedi. Nadao sam se da nekako možemo doći do pobjede i to smo pokazali, ali nismo bili dovoljno koncentrisani u završnici. Igrači Sarajeva su jako kvalitetni to je na kraju presudilo. Iz dvije greške primimo dva pogotka, a govorio sam igračima da svedemo greške na minimum”, završio je Šolbić.

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

 

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P