PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Marinović uoči Borca: Imamo mnogo samopouzdanja

Trener FK Sarajevo Vinko Marinović najavio je večerašnji meč protiv Borca.
Vinko Marinović

Vinko Marinović

Trener FK Sarajevo najavio je večerašnji derbi meč protiv Borca. Istakao je da je ekipa radila dosta dobro u pauzi i da ima mnogo samopouzdanja pred susret protiv trenutnog lidera na tabeli.

– Poslije pauze čeka nas derbi susret protiv Borca koji je prvi na tabeli, sa ekipom koja ima dosta iskusnih igrača i koja nije puno mijenjala sastav u odnosu na prošlu sezonu međutim bez obzira na to mi smo radili dosta dobro u pauzi, uspjeli smo se odmoriti i kvalitetno pripremiti za Borac i ovaj dio takmičenja. Imamo drugi ciklus koji će biti dosta zahtjevan. Momci su radili kvalitetno i imamo mnogo samopouzdanja pred ovu utakmicu i nadam se da ćemo odigrati dobar susret sutra, rekao je Marinović, te zatim dodao:

– Bili smo bez šest igrača, ali to je tako kada imate reprezentativnu pauzu, to je pogotovo tako u Sarajevu. Igrači su odigrali dvije utakmice, Salčin, Pidro i Mustedanagić, na nekim mjestima imamo rješenja i svježine, na nekim nemamo tako da ćemo pokušati njih maksimalno osvježiti za ovu utakmicu, a što se tiče ostalih igrača nadam se da će biti maksimalno spremni za ovu utakmicu.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P