PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Mario Ivanković: Napravili smo jednu šemu koju ćemo pratiti

Zrinjski se nakon poraza od Sarajeva vratio na pobjednički kolosjek, na kojem želi ostati i poslije Olimpika.

Zrinjski je u velikom usponu forme i u posljednje vrijeme igra jako dobro, a vezali su Plemići dvije pobjede.

Prvo su protutnjali Tuzlom i slavili sa 0:4 protiv Tuzla Cityja u PLBiH, a potom su prije dva dana istim rezultatom na svom terenu u Kupu savladali Slaviju.

Slijedi gostovanje Olimpiku, koji je posljednjeplasirani tim na tabeli sa svega tri boda. Nema sumnje da je Zrinjski apsolutni favorit u ovom susretu, koji je najavio Mario Ivanković, privremeni šef struke Plemića.

“Idemo na noge Olimpiku koji je zadnji na tabeli, ali to nije realno stanje. Ekipa je to koja ima kvalitet i u zadnjih par sedmica se dodatno pojačala. Treba im vremena da se ugiraju i dignu formu, a mislim da smo mi puno kvalitetnija ekipa. Ne sumnjam da ćemo biti pravi, da ćemo raditi utakmicu maksimalno i zanimaju nas samo tri boda da idemo gore prema vrhu tabele”, rekao je Ivanković.

Ivanković je inače trener kadeta Zrinjskog, ali sada u prvom timu mijenja Mladena Žižovića, koji je zaražen korona virusom, kao i ostatak stručnog štaba.

“Sa Žižom se čujemo non stop, kao i sa cijelim stručnim štabom. Svaki dan je sve bolje i bolje i nadam se da će što prije završiti ta izolacija i da će biti zdravi”, rekao je Ivanković i dodao:

“Napravili smo jednu šemu, sistem koji ćemo pratiti cijelo ovo vrijeme. Za sada sprovodimo sve kako treba i nema razloga da tako ne bude ubuduće.”

Sjetio se Ivanković kako je bio na edukaciji u Olimpiku i ovim putem se zahvalio ljudima u sarajevskom klubu.

“Možda je ovo idealna prilika da se zahvalim ljudima u Olimpiku, odnosno ljudima u njihovoj školi jer sam gore bio na edukaciji. Izlazili su nam ususret i davali svoje ekipe svim kandidatima. Zahvaljujem im i želim sve najbolje da se što prije iščupaju iz ove situacije”, istakao je trener Zrinjskog.

O važnosti utakmice…

“Važnost je sigurno velika, pogotovo za nas. Digli smo formu, na početku je štekala realizacija, ali se sada to popravilo. S tri boda se priključujemo vrhu tabele. Imamo težak raspored, ali idemo utakmicu po utakmicu.”

Otkrio je i da ima malih kadrovskih problema pred meč s Olimpikom.

“Ima nekih problema, malih zdravstvenih. Jakovljevića nema zbog kartona i ne mogu još sa sigurnošću reći prvih 11.”

Utakmica Olimpik – Zrinjski igra se danas od 14:30 sati na Otoci.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P