PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Milenko Bošnjaković: Slobodi je učinjen zločin, a ja ću dobiti ako treba i šećer da to ispravim

Trener tuzlanske Slobode Milenko Bošnjaković emotivno je govorio uoči duela sa Sarajevom

FK Sloboda ugostit će danas u Tuzli ekipu Sarajeva u duelu 14. kola Premijer lige BiH.

Trener Milenko Bošnjaković nije nimalo zadovoljan stanjem u timu uoči ove teške utakmice, ali ističe da će skupa sa svojim igračima dati maksimum da Sloboda postojeću krizu prebrodi.

“Spremamo se za Sarajevo sedam dana i drago mi je da se oporavio i Amer Bekić, da može igrati i da je spreman. No, ne mijenja to činjenicu da je u prvom timu napravljen sportski zločin. Igrači su bili povrijeđeni, nije im dozvoljeno da individualno treniraju, prijetilo im se oduzimanjem tri mjesečne plate. Igrači koji su željeli trenirati određenu grupu mišića su također bili pod prijetnjama. Gdje su ljudi koji su 40 godina bili u Slobodi, koji su ispraćali Slobodu svaki put kad ide na gostovanje? Otjerali su sve sportske prijateljske Slobode, ovo je zločin. Razmjere štete tek treba utvrditi, a nama dolazi Sarajevo”, kazao je Bošnjaković, dodavši:

“Ekipa nije potpuno fizički spremna, ali imamo to što imamo, neki su povrijeđeni, poput Fejzića, Martelata, Halilovića. Rastoka ne trenira sedam dana. Nanesena je velika šteta Slobodi, neko ovo sa strane gleda i naslađuje se. Ja obećavam, dobit ću šećer ako treba, ali ću dati sve od sebe da ekipu podignem i uvedem u mirnu luku. Sarajevo respektujemo, spada među najbolje tri ekipe u državi, ali dat ćemo maksimum i protiv njih”, kazao je Bošnjaković.

Meč se igra sa početkom u 14 sati i 30 minuta. Sarajevo u njega ulazi kao lider na tabeli sa osvojenih 27 bodova, dok Sloboda ima 13 bodova i trenutno je deseta na tabeli.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P