PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Milenko Bošnjaković: Toliko smo bili fokusirani na Sarajevo, da ne znam ni s kim igramo sljedeći meč

Trener Tuzla Cityja Milenko Bošnjaković je ponosan na svoju ekipu koja je savladala Sarajevo i zadržala prvo mjesto na tabeli.

FK Tuzla City rezultatom 2:1 je slavio protiv Sarajeva u derbi susretu 9. kola Premijer lige BiH, čime je zadržao čelno mjesto na tabeli Premijer lige BiH.

Trener tuzlanskog tima Milenko Bošnjaković bio je presretan nakon pobjede svog tima i očekivano se zahvalio svojim igračima.

“Radi se o divnim, karakternim momcima, sve nam se poklopilo, zajedno funkcionišemo sjajno. Ja volim ekipe koje igraju ratnički, moji momci su danas bili pravi ratnici na terenu i mogu samo reći da sam ponosan na njih. Moji timovi su uvijek tako igrali. Tuzla City je prošle sezone dva kola prije kraja takmičenja spasio opstanak u ligi. Morao sam da utičem na mentalitet igrača, rekao sam im da nema smisla da im se takve stvari ponovo dešavaju jer oni imaju kvalitet za više. Nije nas niko očekivao na ovoj poziciji, nismo ni mi, ali sve se može postići kvalitetnim radom. Mi smo bili maksimalno fokusirani na duel sa Sarajevom, ja ne znam ni s kim igramo idući meč. Sa Veležom? Ako je tako, od ovog momenta se počinjemo spremati za Velež”, kazao je Bošnjaković.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P