PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Milkanović: Moramo ozbiljno shvatiti Krupu

Premijerligaški lider, ekipa Sarajeva, danas dočekuje ekipu Krupe u okviru 23. kola Premijer lige BiH.

Premijerligaški lider, ekipa Sarajeva, danas na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekuje ekipu Krupe, u okviru 23. prvenstvenog kola. Do sada su ove dvije ekipe odigrale 14 međusobnih susreta, a uspješniji je bordo tim koji je ostvario 10 pobjeda, dok su po dva susreta završena pobjedom Krupe i neriješenim rezultatom.

Pomoćnik šefa stručnog štaba Sarajeva Danimir Milkanović uoči susreta s Krupom je kazao:

“Krupa je promijenila poprilično ekipu u odnosu na prvi dio prvenstva. U ove tri utakmice proljetnog prvenstva pokazali su da posjeduju određeni kvalitet. To je ekipa koju ne smijete podcijeniti i ukoliko im dozvolite da igraju svoju igru mogu biti vrlo opasni. Bitno je da vrlo ozbiljno shvatimo ovog protivnika, jer iako su na posljednoj poziciji na tabeli, ne može se reći da im je tu i mjesto, mislim da su pokazali da nisu ekipa koju je lagano pobjediti. Što se nas tiče, mislim da unatoč tim problemima sa suspenzijama imamo kvalitetnu ekipu i da će igrači koji budu igrali u nedjelju pokazati zašto su igrači Sarajeva i da ćemo zajedno doći do rezultata koji očekujemo.”

Utakmica protiv Krupe igra se danas s početkom u 15 sati, a glavni arbitar susreta bit će Antoni Bandić. Direktan prenos će biti na platformi Moja TV.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P