PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Miloš Filipović: Očekivanja su uvijek ista, a to su dupla kruna i iskorak u Europi

Krilni napadač Zrinjskog Miloš Filipović za klupsku televiziju je govorio o pripremama, svojoj formi, očekivanjima od nove sezone...
Miloš Filipović

Fantastični krilni napadač HŠK Zrinjski govorio je o pripremama, novoj sezoni i klupskim ambicijama i ciljevima.

“Iza nas je veoma duga pauza od pet mjeseci i napokon poslije toliko duge pauze slijedi nam sada u subotu prvenstvena utakmica. Što se tiče priprema, dobro smo radili i na Kupresu i u Međugorju, nije bilo velikih povreda. Što se tiče prijateljskih utakmica odradili smo maksimalno ozbiljno i dobili smo sve utakmice osim ove posljednje u Međugorju, protiv Ploča”, rekao je na početku razgovora za Zrinjski TV Miloš Filipović.

Prokomentarisao je i u kakvoj se formi nalazi.

“Mogu biti zadovoljan svojom formom. Kako se približava prvenstvo sve sam u boljoj formi i spreman sam da pokažem zašto sam se vratio ovdje”, rekao je krilni napadač.

Filipović se osvrnuo i na prelazni rok u Zrinjskom.

“Pa da, desilo se puno promjena u ovom prelaznom roku. Otišlo je puno važnih igrača koji su prethodnih godina bili ovdje, a došli su novi igrači koji su donijeli puno kvaliteta i koji će igrati značajnu ulogu u ovom dijelu prvenstva”, rekao je.

Jedan od najboljih igrača Zrinjskog u posljednjim šampionskim sezonama rekao je šta očekuje od prve utakmice u ligi, te generalno od sljedeće sezone.

“Ne poznajem puno ekipu Olimpika jer su oni sada ušli u Premijer ligu iz Prve lige FBiH. Sigurno će biti teška utakmica, oni su puni ambicija da pokažu zašto su bili prvi prošle godine u Federaciji. Na nama je da shvatimo ozbiljno utakmicu i da sa pobjedom uđemo u prvenstvo. Ambicije i očekivanja su uvijek veliki, kao i svake godine, a to je da se osvoji prvo mjesto i Kup BiH i da napravimo jedan veliki iskorak u Europi”, rekao je za kraj Miloš Filipović.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P