PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Mladen Žižović: Očekujem da ćemo pojačati konkurenciju, čeka nas borba na tri fronta

Trener Zrinjskog Mladen Žižović najavio je kako očekuje još pojačanja, posebno u veznom redu.

Fudbaleri HŠK Zrinjski već nekoliko dana borave u Međugorju, gdje u miru sportskog Centra Circle International obavljaju drugi dio priprema.

“Jako smo zadovoljni i Kupresom i Međugorjem. Najvažnije je da imamo neophodan mir s obzirom na sve probleme koji se događaju. Moram se zahvaliti i domaćinima u Kupresu i ovdje u sportskom Centru Circle International. Imamo uistinu odlične uslove”, kaže za hercegovina.info trener Plemića Mladen Žižović.

Danas ih očekuje prijateljski susret s GOŠK-om iz Gabele. Trener Mladen Žižović kaže kako je fokus na povratku forme pojedinih igrača, ali i izbjegavanje povreda.

“Najvažnije da igrači koji su bili van ritma uđu u odgovarajuću formu i da prođemo bez problema što se tiče povreda s obzirom na to da je bio dugo razdoblje bez zajedničkih treninga. Na tome je fokus. Ako uspijemo to izbjeći i uigramo ekipu bit će dobro.”

Makedoncu Demiru Imeriju, Žižović i njegov stružni štab dat će prigodu za dokazivanja u narednih sedam dana.

“Nezahvalno je o igraču govoriti nakon jedne utakmice. On će s nama ostati još sedam dana, pa ćemo vidjeti kakva će odluka biti.”

Očekuje Žižović još pojačanja, pogotovo u veznom redu.

“Mi možemo već danas dovesti neke igrače, a jednako tako neke koje su bili naša želja nismo uspjeli dovesti. No, očekujem da ćemo pojačati konkurenciju s obzirom na to da nas očekuje borba na tri fronta.”

Na pripremama Zrinjskog nalazi se i veći broj mladih igrača. Dosta se klubu s Bijelog brijega spočitava odnos prema omladinskoj školi i priča o problemu iz prelaska juniora u seniorsku ekipu.

“Mladim igračima sigurno treba dati priliku, a na njima je da je iskoriste. I prvi i drugi dio priprema gotovo 40 posto ekipe čine upravo ti mladi momci, koji su prošli kroz omladinsku školu Zrinjskog. Vidjet ćemo na kraju svega hoće li se uspjeti nametnuti. Ako se oni pokažu na treninzima i utakmicama sigurno ćemo ih podržati i dati im priliku”, rekao je Žižović u razgovoru za hercegovina.info.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P