PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Mladen Žižović uoči Mladosti: Večeras je sve do nas

U okviru 7. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, fudbaleri Zrinjskog će na domaćem terenu večeras dočekati Mladost, a utakmica je na rasporedu od 20 sati.

Na jučerašnjoj konferenciji za medije, uoči pomenute utakmice, novinarima se obratio i Mladen Žižović, šef stručnog štaba mostarske ekipe.

“Poslije ove pauze nam dolazi ekipa Mladosti, koja je uvezala dvije prvenstvene pobjede, i sigurno su u jednom dobrom raspoloženju bez obzira na jedan loš start. U svojim redovima imaju sigurno nekoliko dobrih i mladih igrača, koje ćemo mi pokušati da zaustavimo, pa da u sutrašnjoj utakmici pokažemo sav svoj potencijal i da dođemo do nova tri boda”, kazao je Žižović.

Žižović je istakao kako je reprezentativnu pauzu iskoristio na najbolji mogući način da ekipu pripremi za predstojeće utakmice u okviru m:tel Premije lige Bosne i Hercegovine.

“Mi se nadamo da jesmo, jer smo odigrali utakmicu u Evropskoj ligi, gdje smo zabilježili pobjedu, pa smo otišli na mini pripreme u Međugorje i donijeli na miru neke odluke. Nadamo se da su igrači prihvatili jednu dozu analize koju smo imali u prethodnom periodu, te da su, prije svega, nadoknadili sve ono propušteno iz proteklog perioda, jer smo imali nekoliko igrača koji nisu bili u optimalnoj formi”, kazao je Žižović. 

Trener Zrinjskog se potom osvrnuo na sutrašnjeg protivnika.

“Što se tiče njih, jasno je da taj poraz od Borca nije odraz njihovog stanja, kvalitete, već jednog perioda u kojem su se našli. Poslije toga su se skupili, ostvarili su dvije bitne pobjede, odigrali neriješeno protiv Sarajeva, i sigurno je da se radi o jednoj ekipi na koju treba obratiti pažnju. Mogu reći da je apsolutno sve do nas, pa ukoliko mi budemo raspoloženi, smatram da ne bi smjeli ući u neku neizvjesnost. Nadamo se da ćemo na vrijeme postići golove i da ćemo osvojiti nova tri boda”, kazao je Žižović.

Na sutrašnjoj utakmici Mladen Žižović jedino neće moći računati na Miljana Škrbića.

“Jedino Miljan Škrbić koji se žali na određene probleme, iako mislim da nije specijalno strašno. Trebao bi odmoriti dan-dva. Od ranije je povrijeđen Josip Bradeš koji je imao i malu nesreću u svemu ovome, ali sigurno da su ostali igrači spremni za utakmicu, što je svakako još jedan bonus za našu ekipu”, kazao je Žižović.

Izvor: Sport1.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P