PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Mladost prepuna samopouzdanja dočekuje Olimpik

Dobojska Mladost će u okviru šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na domaćem terenu ugostiti sarajevski Olimpik.

Foto: Facebook stranica FK Mladost Doboj-Kakanj

Svoj debi na klupi Dobojana trebao bi imati i srbijanski stručnjak Nemanja Miljanović koji je nakon susreta Mladosti i Željezničara imenovan a novog šefa struke nakon što je privremeno rješenje na ovoj poziciji bio Elvedin Beganović koji će ponovo biti u ulozi asistenta.

Među igračima Mladosti je nakon pobjede na Grbavici poraslo samopouzdanje, a mladi tim Dobojana se nada novom trijumfom nad povratnikom u Premijer ligu BiH.

”Ekipa Olimpika je sigurno neugodan protivnik i ovo će biti najteža utakmica za nas do sada u ovih prvih šest kola. Moramo od prve minute maksimalno ići na svaku loptu kao u duelu na Grbavici i nadam se da ćemo na kraju osvojiti nova tri boda”, rekao je Enes Alić, defanzivac Mladosti pred duel njegove ekipe i Olimpika.

Susret protiv Olimpika propustit će mladi Amar Begić zbog javnih opomena, dok su svi ostali igrači spremni za ovaj duel.

Susret između Mladosti DK i Olimpika igra se danas u 16:30 sati na stadionu u Doboju. Meč će suditi Mateo Musa iz Čitluka sa pomoćnicima Jure Musom iz Čitluka i Borisom Dujmovićem iz Mostara. Četvrti sudac je Antoni Bandić iz Gruda. 

Izvor: Sport1.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P