PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Mostarci u dobrom raspoloženju putuju u Tuzlu

Fudbaleri Veleža danas će odmjeriti snage sa Slobodom u Tuzli.
FK Velež

Fudbaleri Veleža danas će odmjeriti snage sa Slobodom u Tuzli. Biće to derbi starih rivala u 22. kolu Premijer lige BiH, a meč je najavio šef struke Rođenih Feđa Dudić.

Dudić je priznao da se sam iznenadio kad je vidio da Velež nikad poslije agresije na BiH nije pobijedio na Tušnju protiv Slobode. Nada se sada prekidu te crne tradicije.

Otkrio je i da će ekipa biti bez Samira Zeljkovića koji je povrijeđen i neće putovati u Tuzlu.

“Sigurno da prije svega u dobrom raspoloženju čekamo utakmicu nakon pobjede nad Borcem. Puno je bolja situacija u igračkom kadru. Osim Zeljkovića, koji neće putovati sa nama, svi ostali su u kadru. Očekuje nas zahtjevna utakmica, moramo vidjeti i tu neku neugodnu tradiciju. I ja sam se iznenadio kad sam vidio da Velež poslije rata nikad nije pobijedio u Tuzli”, priznao je Dudić.

Očekuje i motivisaniju Slobodu nakon promjene na klupi. Crnogorac je početkom sedmice podnio ostavku, a privremeno će sada na klupi sjediti dvojac Adnan Jahić – Adnan Osmanhodžić.

“Ova ekipa je srušila dosta tradicija, nadam se da će i ovoj doći kraj. Sloboda je promijenila trenera i bit će motivisana jer svaka promjena donosi nešto novo. Dobro smo ih analizirali i znat ćemo se postaviti na pravi način”, dodao je Dudić.

Utakmica Sloboda – Velež igra se danas sa početkom od 17:00 sati uz direktan prenos na kanalu Arena Sport 1.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P