PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Mostarski derbi će suditi arbitri iz Sarajeva

Određena su službena lica za utakmice drugog kola Premijer lige BiH.

U petak i subotu su na rasporedu utakmice drugog kola Premijer lige BiH, a N/FSBiH je odredio službena lica za te utakmice.

Kolo će u petak od 17 sati otvoriti Radnik i Željezničar, a meč će suditi Dragan Petrović iz Banja Luke, sa asistentima Amerom Macićem i Mirzom Demirom. Četvrti sudija je Luka Bilbija iz Prijedora.

U petak od 19 sati svoj meč će odigrati Borac i Sloboda, a pravdu će u Banja Luci dijeliti Antoni Bandić iz Gruda, a asistiraće mu Goran Dujak i Jure Musa. Četvrti sudija na ovom meču je Mateo Musa.

U subotu će prvi na teren u 17 sati istrčati igrači Sarajeva i Mladosti i meč će suditi Miloš Gigović iz Gradiške. Asistenti Gigoviću će biti Damir Lazić i Stefan Tešanović, a Frano Jelić je četvrti sudija.

Pola sata kasnije na Otoci će započeti meč između Olimpika i Širokog Brijega, koji će suditi Elvis Mujić iz Banovića, sa asistentima Mirzom Čejvanovićem i Igorom Radakovićem, te Erminom Sivcem, koji će biti četvrti sudija.

Najzanimljiviju utakmicu drugog kola, gradski derbi između Veleža i Zrinjskog, pripao je sudijama iz Sarajeva, na čelu sa Adisom Mulahasanovićem. Njegovi asistenti će biti Moamer Čaušević i Enes Đozić, a četvrti sudija je Haris Kaljanac.

I konačno, kolo će utakmicom od 20:30 sati zatvoriti Tuzla City i Krupa, gdje će pravdu dijeliti Admir Musić iz Sarajeva, sa asistentima Josipom Čolićem i Borisom Dujmovićem, dok je Sabrija Topalović četvrti sudija.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P