PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Muharem Ćivić na Koševu proslavio jubilej

Lijevi bek Veleža je u utakmici protiv Sarajeva obilježio lijep jubilej.

Foto: Bljesak.info

Lijevi bek Veleža Muharem Ćivić je prošlog vikenda na gostovanju kod Sarajeva ušao u igru u nastavku i tako je odigrao svoju stotu utakmicu u Premijer ligi BiH.

Prvu utakmicu u Premijer ligi BiH Ćivić je odigrao u augustu 2011. godine protiv Leotara. Bek je tada bio član Slobode i odigrao je svih 90. minuta u porazu svoje ekipe rezultatom 2:0. Sloboda je te sezone ispala iz najvišeg ranga bh. fudbala, a Ćivić je odigrao ukupno 15 utakmica.

Njegov sljedeći klub u PLBiH bio je Travnik, za koji je upisao nastupe u najvišem rangu u sezonama 2014/15 i 2015/16. Ukupno je u te dvije sezone odigrao 36 ligaških utakmica, a nije se upisivao u strijelce.

Povratak u Premijer ligu uslijedio je u sezoni 2018/19, opet u dresu Slobode. U toj sezoni Muharem Ćivić je odigrao 25 prvenstvenih utakmica i dva puta se upisao u strijelce. Na kraju te sezone prelazi u Velež, čiji je i danas član. Sa ukupno 24 prvenstvene utakmice u prošloj i ovoj sezoni, Ćivić je stigao do brojke 100, a u Veležu je postigao još 2 gola, tako da je ukupno na 4 gola u PLBiH.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P