PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Musemić govorio o želji i pristupu, Krunić poručio: Ne smijemo prijetiti Sarajevu, ali…

Suočeno s brojnim povredama bitnih igrača, Sarajevo ne igra dobro, ali ni Borac ne prikazuje partije u skladu sa ambicijama

U dosta neobičnom “međuterminu” Sarajevo će sa početkom u 18 sati ugostiti Borac u okviru 10. kola Premijer lige BiH, a aktuelni prvak nije u dobroj formi i protiv Borca će morati da na svoj saldo od 17 bodova upiše novu “tricu” kako bi se situacija smirila.

U proteklim danima u klubu je održano nekoliko sastanaka kako bi se riješili korijeni rezultatske krize, a trener Husref Musemić na konferenciji za medije govorio je o onome što tim mora ispuniti u meču s Borcem.

“Moramo pokazati drugačije lice od onog koje smo pokazali u Tuzli, gdje jednostavno nismo imali pravi pristup. Evidentno je da nam nedostaju neki igrači, ali ne treba to da nam bude izgovor, ekipa treba da funkcioniše i bez njih i oni koji igraju moraju pokazati mnogo želje i agresivnosti. Ako zaista želimo biti u vrhu tabele, onda ovaj meč moramo pobijediti, moramo pokazati mnogo više nego smo pokazali u Tuzli. Borac igra po principu toplo-hladno, ali ima kvalitet da svima stvori probleme”, kazao je Musemić uoči duela sa Banjalučanima.

Borac spada u grupu ekipa koje imaju 12 bodova i za koje još nije sasvim izvjesno da li će se uključiti u borbu za gornji dio tabele ili možda i opstanak.

Trener Branislav Krunić ipak vjeruje da njegov tim može mnogo na Koševu, ali ne želi najavljivati nerealne stvari.

“Sarajevo je izuzetno kvalitetan tim koji je na svom terenu neprikosnoven što pokazuju i njegovi rezultati ove sezone, kao i činjenica da je osvajač duple krune. Ipak, ne može se reći da nisu ranjivi, ali mi imamo mnogo kadrovskih problema i ne možemo u ovom trenutku da im prijetimo. Možemo samo reći da idemo na Koševo dati svoj maksimum i probati da ih iznenadimo, pa ćemo vidjeti kakav će ishod meča biti na kraju”, kazao je Branislav Krunić.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P