PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Na tri meča u 19. kolu će biti šest sudija

Određene su sudije za utakmice posljednjeg kola jesenjeg dijela prvenstva.
Sudije

Za vikend su na programu utakmice 19. kola Premijer lige BiH, koje će ujedno biti i posljednje odigrano u prvoj polusezoni. U subotu će se odigrati pet utakmica, dok će u nedjelju kolo zatvoriti Borac i Sloboda.

U subotu u 13 sati će se odigrati četiri utakmice, a jedna od zanimljivijih bi mogla biti ona između Zrinjskog i Radnika, koju će suditi Frano Jelić iz Širokog Brijega. Njegovi asistenti na ovom susretu će biti Moamer Čaušević i Enes Đozić, četvrti sudija je Admir Šehović, dok će sudije iza gola biti Haris Kaljanac i Semir Sarajkić.

Irfan Peljto iz Sarajeva će biti glavni sudija na meču Mladost – Čelik, a asistenti će mu biti Senad Ibrišimbegović i Amer Macić. Četvrti sudija u Doboju kod Kaknja će biti Adis Mulahasanović.

U istom terminu kao i prethodne dvije utakmice odigraće se susret Tuzla City – Sloboda. Pravdu na ovom meču će dijeliti Ermin Sivac iz Zenice, sa asistentima Mirzom Demirom i Dženanom Milićem, dok će četvrti sudija biti Admir Musić.

Posljednja utakmica u terminu od 13 sati je ona između Zvijezde 09 i Sarajeva, koju će suditi Zoran Grbić iz Prijedora, sa asistentima Arnelom Novalićem i Bojanom Maksimovićem, dok će četvrti sudija biti Sabrija Topalović.

Derbi ovog kola će u subotu od 16 sati odigrati Željezničar i Velež. Glavni arbitar na ovom susretu će biti Luka Bilbija iz Prijedora, a u poslu će mu asistirati Stefan Tešanović i Aleksandar Smiljanić. Baš kao i u Mostaru, i ovdje će biti prisutne dodatne sudije, a oni su Jovo Karić i Vladimir Bjelica. Četvrti sudija je Dragan Petrović iz Banja Luke.

Polusezonu će u nedjelju zatvoriti stari rivali Borac i Sloboda, a ova utakmica će početi u 15 sati. Glavni sudija meča u Banja Luci je Goran Paradžik iz Ljubuškog. Njegovi asistenti su Damir Lazić i Marko Perić, sudije iza gola su Josip Martinović i Dražen Marić, dok je četvrti sudija Mateo Musa iz Čitluka.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P