PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Na Tušnju održana prozivka, Crnogorac na spisku ima nova imena

Na prozivci se pojavilo nekoliko novih imena.

Foto: FK Sloboda

Na Gradskom stadionu „Tušanj“ danas je održana prozivka fudbalera pred početak nove takmičarske sezone. Stručnom štabu se odazvao veliki broj fudbalera.

„Okupili smo se na Tušnju. Ovdje je tridesetak igrača. Neki su tu na probi, neki su priključeni iz omladinskog pogona. Beganović i Maksimović su sa reprezentacijom. Uzelac i Predragović nisu došli, njih očekujemo sutra“, kazao je šef strtučnog štaba, Gradimir Crnogorac.

U narednih nekoliko dana radit će se testiranja i ljekarski pregledi, a nakon toga fudbaleri će raditi dva puta dnevno, na Tušnju i na stadionu u Bukinju.

„Prva test utakmica će biti odigrana protiv selekcije igrača Tuzlanskog kantona, a nakon toga će uslijediti pripremne utakmice protiv Loznice u Loznici, u Kaknju protiv Mladosti, u Županji. Nakon uvodnih utakmica planiran je odlazak na pripreme, a ako i ne bi otišli, radit ćemo ovdje prema predviđenom planu i programu“, dodao je Crnogorac.

Želja Uprave je da se prilika da mladim i perspektivnim fudbalerima, pa je u skladu s tom strategijom priključen veći broj igrača iz omladainskog pogona, među kojim su i dva golmana. Anes Mehić je trenirao sa prvom ekipom i u prošloj sezoni, imao je priliku i debitovati, dok je Armin Mustačević tek nedavno potpisao ugovor.

„Ovo nije prvi put da radim sa mladim golmanima. Želja mi je bila da tu bude i Lakić, međutim idemo raditi i boriti se sa izazovima koji su pred nas postavljeni. Sigurno je da možemo garantovati trud, rad i disciplinu“, kazao je trener golmana, Mirsad Dedić.

Jedan od novih fudbalera koji su se pojavili na prozivci je i Denis Žerić, bivši fudbaler Željezničara. Prošlu sezonu je proveo na posudbi u Goraždu gdje je odigrao 14 utakmica, postigao je 9 golova i ubilježio 7 asistencija.

„Sretan sam zbog dolaska u novi klub. Nadam se da će me poslužiti dobro zdravlje i da ću svojim dobrim igrama doprinijeti ostvarenju klupskih ciljeva“ kazao je Žerić.

Na prozivci su se pojavili: Golubović, Mehić, Mustačević, Muratović, Salihović, Devedžić, Jusić, Kurtalić, Kadrić, Herić, Mujagić, Ristić, Husejinović, Smajić, Kotarević, Omerović, Alić, Osmić, Kavazović, H. Beganović, Tomašević, Žerić, Olić, Mujkić, Nišić i Hasukić.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P