PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Napadač iz Gambije potpisao za Borac

Ofanzivac je napokon riješio probleme sa radnom dozvolom.

Američki napadač gambijskog porijekla Momodou Jallow konačno je potpisao ugovor sa Fudbalskim klubom Borac. Ovaj dvadesettrogodišnji ofanzivac od zime trenira sa igračima Borca, ali je tek sada zvanično potpisao. 

Karijeru je počeo u američkoj akademiji Kalonji SA, nakon čega je 2018. godine stigao u Rumuniju, gdje je igrao za ekipe SSC Farul i Braila. Problemi sa radnom dozvolom nisu dozvolili da ranije potpiše ugovor sa Borcem, ali je to, prema riječima trenera Vlade Jagodića, stvar prošlosti.

“Nismo se džabe odlučili da potpišemo ugovor sa ovim igračem. Riječ je o veoma kvalitetnom napadaču koji je probojan sa obje strane, ali zna i da igra kroz sredinu. Na treninzima pokazuje da je tehnički vrlo potkovan, a uz sve to je i brz”, rekao je Jagodić za ”Glas Srpske”.

Ugovor sa klubom uskoro bi trebalo da potpiše i golman Bojan Pavlović (33), koji je u Premijer ligi BiH nastupao za Sarajevo i Čelik, dok je novi član kluba postao mladi ofanzivni vezista Dino Kalesić (22), koji je u Borac stigao iz prijedorskog Rudara. Ranije je nastupao za omladinske selekcije sarajevskog Olimpika, te Bratstvo iz Gračanice i TOŠK iz Tešnja.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P