PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Nastavak modernizacije stadiona Asim Ferhatović Hase

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić održao je sastanak sa ministrom kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenanom Alikadićem.
Stadion Asim Ferhatović Hase

Na sastanku je razgovarano o nastavku projekta modernizacije stadiona Asim Ferhatović Hase, ali i o drugim projektima iz oblasti kulture i sporta. Sastanku su prisustvovali i pomoćnici načelnika Jasmina Fazlić i Fahrudin Kurtović, te direktori javnih ustanova Centar kulture i mladih i Centar za sport i rekreaciju Općine Centar Armin Omerović i Sabina Špago.

Načelnik Ajnadžić je informisao ministra Alikadića da je Općina Centar objavila javni poziv za izvođenje radova na rekonstrukciji stadiona Asim Ferhatović Hase, a procijenjena vrijednost nabavke je 1,62 miliona KM bez PDV-a.

“Privode se kraju radovi na postavljanju opreme za kontrolu pristupa gledalaca na stadion (sa čitačima i barijerama). Projekat u vrijednosti od 385.975 konvertibilnih maraka finansiraju zajedničkim sredstvima Općina Centar i Nogometni savez BiH. U budžetu za ovu godinu planirali smo 1,5 miliona maraka za nastavak modernizacije stadiona. Javni poziv za izvođenje radova je raspisan i to za radove na zamjeni trave i ugradnji grijača, uređenje radne zone za medije, radne zone za fotoreportere. Nadamo se da će Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo izdvojiti dio sredstava kako bismo ispunili uslove FIFA/UEFA za ulazak u treću kategoriju i održavanje međunarodnih utakmica”, naglasio je Ajnadžić.

Ministar Alikadić je izrazio spremnost da Vlada Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstvo kulture i sporta KS učestvuju u nastavku projekta modernizacije stadiona Asim Ferhatović Hase.

“U budžetu Kantona Sarajevo planirali smo stavku za kapitalna ulaganja koja ćemo ravnomjerno preusmjeriti lokalnim zajednicama. Spremni smo izdvojiti značajan iznos sredstava za nastavak projekta modernizacije stadiona, a svakako da ćemo podržati i druge projekte iz oblasti kulture i sporta koji se realizuju na području ove lokalne zajednice”, istakao je Alikadić.

Na sastanku je razgovarano i o uređenju teniskih terena na Koševu, te realizaciji projekata iz oblasti kulture i sporta, a koje realizuju ustanove Centar kulture i mladih Općine Centar i Centar za sport i rekreaciju Općine Centar.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P