PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Nastavak Premijer lige BiH pod velikim upitnikom

Fudbalski savez Republike Srpske dobio je odgovor Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite manjeg bh. entiteta na pitanje o eventualnom nastavku prvenstva Premijer lige BiH koji će zabrinuti sve one koji su željeli završetak sezone na zelenom terenu.
Premijer liga BiH

Foto: N/FSBiH

“S obzirom na epidemiološku situaciju moguće labavljenje mjera o ovom pitanju bit će moguće tek od 1. jula”, stoji u odgovoru.

Iz Fudbalskog saveza RS-a naveli su da će narednih dana održati niz sastanaka s nadležnim državnim organima i sa sjednicom Izvršnog odbora Saveza.

Na njoj će se donijeti konačne odluke o aktuelnim pitanjima koja se tiču nogometa i eventualnom nastavku sezone 2019/20., a koju je prekinula koronavirusna pandemija.

Podsjetimo, klubovima iz Premijer lige BiH je prošle sedmice predložen plan aktivnosti koje je pripremio Nogometni savez BiH, a vezane su za nastavak trenažnog procesa i takmičenja.

Okvirni datumi početka trenažnog procesa je od 8. do 10. maja za individualne pripreme. Drugi dio bi počeo 13. maja kada bi se nastavio rad po grupama do maksimalno 5 igrača, a završni dio priprema bi krenuo od 23. maja.

Prijedlog nastavka takmičenja u Premijer ligi BiH je planiran za 7. juni, ali je nakon odgovora Ministarstva zdravlja RS-a dovedeno u pitanje mogućnosti realizacije napravljenog plana.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P