PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Nastavljuju se napadi na FK Radnik i trenera Slavka Petrovića

FK Radnik se oglasio saopštenjem, koje prenosimo u cjelosti i bez intervencija.
Slavko Petrović

Foto: Otisak.ba

U poslednjih nekoliko mjeseci, a sve se nekako poklopilo sa smjenom bivše uprave i imenovanjem nove, naš klub je izložen raznim pritiscima, iznošenjem neistine, omalovažavanjem rada kluba, a prije svega ovom progonu izložen je prvi trener Slavko Petrović. Ne želimo u ovom momentu da ulazimo kome i zašto smeta rad FK Radnik i Slavka Petrovića, već samo hoćemo da pozovemo sve „dušebrižnike“ da ne iznose neistine o klubu i našem treneru.

Poslednje pismo, tamo nekog pojedinca, koji je objavljen danas na jednom od portala, samo je kruna kontinuiranog pritiska i omalovažavanja rada našeg kluba. U ovom pismu je iznešeno niz neistina, pa nas čudi da je sve ovo objavljeno a da nisu provjerene informacije.

Prvo, nije Slavko Petrović individulano odlučio da Gradski stadion ne koriste rekreativci. To je odluka koju su donijele zvanične institucije grada, a i da nisu zvanično donijete, voljeli bi da nam neko navede bar jedan stadion u regionu, gdje rekreativci imaju pravo pristupa na kompleks stadiona koji igra najviši rang te države.

Drugo, omalovažavanje pomoćnog trenera našeg kluba navodeći da se radi o „čovjeku koji održava zelenilo“, nije ni morano ni ljudski. Posebno zbog toga što svi u gradu znaju i fudbalske i ljudske kvalitete pomoćnog trenera nešeg kluba, ali takođe i potpisnika pisma koje je objavljeno na portalu.

Treće, Slavko Petrović ima punu podršku svih zapsleneih u klubu, kao i članova Uprave, naravni i svih istinskih prijatelja i navijača FK Radnik, a u najmanju ruku nemorlano je stvarati bilo kakve tenzije u klubu, iznoseći neistine i laži.

Četvrto, FK Radnik ima odličnu saradnju sa svim klubovima koji direktno ili indirektno imaju veze sa stadionom. Neistina je da atletičari imaju problema, što potvrduju i riječi prvog trenera atletičara Miodraga Marjanovića.

– Imamo izuzetnu i korketnu saradnju sa FK Radnik, kao i sa Slavkom Petrovićem. Uvijek smo nailazili na razumjevanje i koristili atletsku stazu kad god smo bili u prilici, te me čudi da se ovako nešto plasira, posebno kad je riječ o Petroviću koji je veliki profesionalac, rekao je Marjanović.

Peto, i bokserski klub i teniski, nesmetano obavljaju svoje aktivnosti, kao i brojni drugi klubovi i udruženja koji su svoje kancelarije smjestili u podtribinski prostor Gradskog stadiona.

I na kraju, još niz neistina plasirane su u pomenutom pismu, koje je pisano namjenski sa ciljem da se diskredituje FK Radnik, a prije svega Slavko Petrović. Svi oni koji pozanju Petrovića znaju o kakvom se profesionalcu radi, koliko vremena provede na terenu, u kancelariji, na stadionu. Zato nas čudi što se ovakve priče plasiraju u javnost.

Zato molimo sve „dušebrižnike“ da ostave FK Radnik da radi kako zna i umije. Ako već hoće da pomognu, mogli bi bar platiti ulaznicu od 5 KM a ne da ulaze na stadion pod izgovor da su „sportski radnici“.

Svjesni smo činjenice da ovo nije kraj, da će se pritisci nastaviti, ali FK Radnik jer institucija, mnogo jača od ovakvih ili sličnih pojedinaca.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P