PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Nebojša Gavrić se vratio u Premijer ligu BiH

Bivši igrač Sarajeva vratio se u glavni grad naše zemlje, ali ne u FK Sarajevo.

Foto: RadioSarajevo.ba

FK Olimpik i Nebojša Gavrić postigli su dogovor o saradnji te će ovaj 30-godišnji veznjak nositi dres Vukova u narednom periodu.

Gavrić je bh. javnosti poznat kao nogometaš koji je nastupao za Sarajevo, a u našoj državi je nastupao i za Rudar iz Ugljevika.

U svojoj karijeri je nastupao i za Borac iz Čačka u kojem je ponikao, Mladost, Voždovac i Bačku, iz koje dolazi u redove kluba sa Otoke. Gavrić može igrati na nekoliko pozicija u timu, a nominalna pozicija mu je na centralnom veznom.

“Nakon prestanka saradnje sa ekipom Bačke, kontaktirali su me ljudi iz Olimpika. Bili su vrlo korektni i konkretni i ja sam odlučio da u narednom periodu nastupam za Olimpik. Već neko vrijeme sam sa ekipom i mogu reći da Olimpik ima dobar tim, atmosfera je zaista sjajna i siguran sam da ćemo u proljetnom dijelu izgledati puno bolje nego je to bilo jesenas”, kaže Gavrić.

Kako sam kaže, neće biti problema sa privikavanjem na ekipu i grad.

“U Sarajevu sam bio do prije pola godine, tako da nema problema sa privikavanjem. Dosta fudbalera poznajem i to je svakako bio dodatni bonus da se brže prilagodim na ekipu i trenera. Cilj za ovu sezonu je jasan i ja vjerujem da smo u stanju da ga ispunimo. Dobro radimo, ekipa je dodatno ojačana i svi sa nestrpljenjem čekamo takmičarske utakmice”, rekao je Gavrić nakon potpisa ugovora.

Izvor: Klix.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P