PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Nemanja za historiju!

Nemanja Bilbija nastavlja da rešeta protivničke mreže.

Foto: avaz.ba

Nemanja Bilbija i ove sezone igra fantastično i svojim golovima itekako pomaže Zrinjskom da drži sam vrh tabele. Bilbija je nedavno prestigao Krešimira Kordića i postao je najbolji strijelac Zrinjskog svih vremena, a večeras je novim golom ušao u historiju Premijer lige.

Naime, gol koji je postigao Bilbija večeras protiv Željezničara u 57. minuti bio je njegov jubilarni stoti u Premijer ligi BiH, čime je postao tek drugi igrač u historiji Premijer lige BiH koji je postigao trocifreni broj golova. Naravno, na vrhu je još uvijek neprikosnoveni Wagner sa 125 premijerligaških golova, dok je na trećem mjestu Stevo Nikolić sa 94 ligaška gola.

Wagner je do stotog pogotka stigao u svom 273. nastupu. Bilo je to 21. marta 2015. godine i zanimljivo je da je tada protiv Viteza na gostovanju postigao hat-trick, te da mu je treći pogodak na toj utakmici bio ukupno stoti ligaški gol. Bilbija je do brojke od sto postignutih golova stigao u svom 215. ligaškom nastupu, čime je postao igrač koji je najbrže stigao do stotinu golova u Premijer ligi BiH, otkako se ona igra na području cijele BiH.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P