PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Nestorović uoči Veleža: Nadam se dobrom početku u borbi za opstanak

Trener Radnika Darko Nestorović najavio je meč protiv Veleža u 20. kolu Premijer lige, ali i nastavak sezone u bh. fudbalu.

Foto: Facebook

Pred Bijeljincima je borba za opstanak, a trener Radnika Darko Nestorović smatra kako se ekipa dobro pripremila za nastavak sezone.

“Obavili smo pripreme i u prošlom periodu od 49 dana napravili smo 56 treninga i odigrali četiri prijateljske utakmice. Doveli smo četiri igrača, a otišla su osmorica. U dobrom smo raspoloženju pred Velež i optimisti smo da ćemo krenuti dobro u borbi za opstanak. Neće nam biti lako, ali zato smo se spremali i napravili smo iskorak i dobru situaciju pred nastavak sezone”, rekao je Nestorović i nastavio:

“Nepovoljna stvar je da trojica igrača neće moći da igraju, a to su Novaković i Janjić zbog kartona, kao i Jelić koji nije još registrovan”.

Kada je u pitanju ekipa Veleža, trener Radnika je dobro analizirao igre iz pripremnog perioda.

“Analiziram svaku ekipu, pa sam tako i Velež. Oni su, kako ja znam, igrali sa ruskim ekipama koje su zaista dobre. Oni su vrlo dobri i selektovana je već dvije – tri godine. Napravili su klub kakav je bio prije rata, bore se za izlazak u Evropu, a kada ste u situaciji kao Radnik, svi ‘oštre koplja’ na nama, ali tako neće biti jer smo se dobro spremili”.

Nestorović se osvrnuo i na kvalitet pojačanja koji je stigao.

“Ne možemo u ovakvoj finansijskoj situaciji pratiti Željezničar, Sarajevo i Zrinjski. Oni mogu dovesti ekstra pojačanja koja su skupa, dok mi moramo pratiti našu finansijsku situaciju i dovoditi adekvatne igrače. Kao što sam rekao, dovest ćemo igrače na pozicijama koje su upražnjena”.

Nestorović se dotakao i Nedima Mekića. Iskusni veznjak nije prošao pripreme zbog povrede i trener Radnika je poručio kako se ne očekuje da odmah bude u timu, nakon teškog perioda.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P