PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

NFSBiH donio odluku o prisustvu gostujućih navijača na “zamjenskim” stadionima

Komitet za hitnost donio odluku nakon sjednice

Nogometni/Fudbalski savez BiH saopštio je danas da gostujući navijači neće moći organizovano prisustvovati utakmicama na “neutralnim” stadionima koje će koristiti pojedini klubova dok traje rekonstrukcija travnjaka na njihovim stadionima.

U prevodu, gostujućih navijača neće biti na domaćim utakmicama Borca, Veleža, Tuzla Cityja, Slobode i Sarajeva dok bude trajala rekonstrukcija travnjaka na Gradskom stadionu u Banjaluci, stadionu Rođeni, stadionu Tušanj, te stadionu Koševo.

Saopštenje Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH prenosimo u potpunosti.

“Komitet za hitnost NS/FS BiH je na sjednici održanoj dana 21.07.2022. godine donio Odluku o zabrani dolaska gostujućih navijača na sve utakmice „m:tel“ Premijer lige BiH koje će se odigravati na zamjenskim stadionima u takmičarskoj sezoni 2022/23.

Zbog nemogućnosti organizacije utakmica na stadionima koji se nalaze u projektu NS/FS BiH „Potpune rekonstrukcija glavnih terena na stadionima u Premijer ligi BiH“, klubovi čiji se tereni budu renovirali su dobili mogućnost organizacije utakmica na zamjenskim stadionima u Bosni i Hercegovini.

Usljed ograničenog kapaciteta i broja mjesta za gledaoce na pojedinim stadionima, kao i nemogućnosti sprovođenja pravilnikom propisanih bezbjedonosnih mjera za prijem i dolazak gostujućih navijača, Komitet za stadione i bezbjednost NS/FS BiH je donio zaključak o uvođenju mjera zabrane dolaska gostujućih navijača na zamjenske stadione.

U skladu sa Pravilnikom o radu komiteta i pravnih tijela Izvršnog odbora NS/FS BiH, kao i Propozicijama takmičenjima Premijer lige BiH, Komitet za takmičenje NS/FS BiH je nadležan za sprovođenje ove Odluke, koja ostaje na snazi do okončanja radova na matičnim stadionima klubova”, stoji u saopštenju Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P