PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Nova odluka UEFA-e stvoriće velike probleme igračima u Premijer ligi

Jučerašnja video konferencija UEFA-e sa čelnicima svih fudbalskih saveza iz Evrope otklonila je mnoge dileme u vezi sa nastavkom prvenstava, ali i evropskim i reprezentativnim takmičenjima.

Također, intervju predsjednika UEFA-e, Aleksandra Čeferina, da se prvenstva moraju odigrati, kao i to da oni koji prekinu prvenstvo ne mogu računati na nastup u Evropi jasno je ostavio doznanje da će se prvenstva igrati, pa makar to bilo i duboko u ljeto.

To otvara mnoga pitanja i kod nas, budući da nemaju svi stadioni reflektore i biće poprilično nehumani uslovi sredinom juna ili još gore početkom jula ako prvenstva potraju do tada.

Generalni sekretar N/FS BiH, Adnan Džemidžić, rekao je u razgovoru za medije da se još uvijek traži najbolje rješenje kako da se Premijer liga nastavi.

– Tražićemo najbolje rješenje. Trenutno ni mi ne možemo znati sve, jer je i UEFA sve odluke dala okvirno. Ne bismo ni mi, kao prvo, izlagali igrače mogućnostima od povreda, a također nastojaćemo ispoštovati i humani princip rada kako bismo sačuvali njihovo zdravlje. Na kraju krajeva, zdravlje igrača nam je najbitnije. Ni mi uopće ne znamo kako i do kada će trajati ova pandemija, rekao je Adnan Džemidžić.

Izvor: Sport1.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P