PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Novi predsjednik Željezničara najavio hitnu sanaciju problema omladinske škole

Prvi intervju Edisa Kovačevića za zvanične klupske medije

foto: FK Željezničar

FK Željezničar je na sinoćnjoj sjednici Skupštine dobio novu upravu, a ulogu predsjednika Upravnog odbora dobio je Edis Kovačević, doskorašnji član Nadzornog odbora. Kovačević je danas dao prvi intervju za klupsku zvaničnu stranicu, objasnivši koji su planovi FK Željezničar u narednom periodu.

“Prije svega, pripala mi je velika čast i obaveza obnašati dužnost predsjednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Željezničar. Naše težište rada će biti finalizacija ugovora sa našim budućim strateškim partnerom, gospodinom Eldinom Diglisićem. To će biti prioritet za naredni period da ovaj naš brod koji se zove Željo dovedemo do mirne i sigurne luke.

Fokus će biti i na hitnom rješavanju problema Omladinske škole FK Željezničar. Svjesni smo svih nedostataka, a uskoro ćemo imenovati i novog direktora Omladinske škole. Nakon imenovanja Direktora, biće izabrani i treneri u Omladinskoj školi obzirom na okončan javni oglas.

Nastaviti ćemo sa jako dobrom komunikacijom sa prvim timom koji je slobodno mogu reći dobro posložen. Idemo na dobro organizovane pripreme, imamo dobru hemiju za početak sezone i to je segment koji ne zahtijeva ishitrena rješenja.

Zahvalio bih se Ori Ibrišimoviću koji je u jednom teškom momentu preuzeo Upravni odbor, sjetimo se decembra i januara i svega što se dešavalo u Klubu. Bio je jedini koji se prijavio i rekao da hoće. Oro i UO su uradili mnogo dobrih stvari, normalno uvijek može bolje, ali veliki je pritisak, a pod pritiskom se mora nekada i pogriješiti. To je ljudski i nema zamjeranja.

Posebno bih istakao zajedništvo unutar organa Kluba, častan i pošten rad koji će, uz Božiju pomoć, izdobriti. Na kraju, ponosni smo na naše navijače koji su stub ovog Kluba i uz njega, kako u teškim, tako i budućim lijepim vremenima”, kazao je Edis Kovačević, predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P