PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

O čemu se razgovaralo na današnjem sastanku saveza i klubova

Kao što je i dosad bio slučaj, sastanak je bio sadržajan ali bez nekog konkretnog dogovora.

Foto: Jabuka.tv

Danas je održana još jedna konferencija Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH sa klubovima, a jedina tema o kojoj se razgovaralo je nastavak sezone u PLBiH. Devet klubova je potvrdilo kako želi da se sezona nastavi, dok su tri kluba bila za prekid sezone. Prema pisanjima portala Sport1.ba, u pitanju su Mladost, Zvijezda 09 i Sloboda.

Predsjednik Mladosti Mensur Mušija obrazložio je zašto je protiv nastavka sezone, naglasivši da je nemoguće da se igra u vim uslovima, odnosno u ritmu srijeda-subota u junu i julu, kada su u našoj zemlji velike vrućine. I predstavnici Čelika su iznijeli isto mišljenje, mada njima ne bi odgovarao prekid sezone, obzirom da se nalaze u zoni ispadanja. Iz oba kluba smatraju da se mora voditi računa o zdravlju fudbalera, što je objektivno teško izvodivo za naše klubove.

Predstavnici Sarajeva su još jednom potvrdili da su za nastavak prvenstva, ali pod uslovom da krajnji rok nastavka bude 6. juni. U FK Sarajevo smatraju da ukoliko prvenstvo dotad ne počne, kasnije će ga biti nemoguće organizovati. Željezničar je jedini klub koji je nešto ranije ponudio kao opciju završetak prvenstva u skraćenom formatu, a danas su potvrdili isto. Na Grbavici smatraju da se sezona 2019/20 može završiti do 3. augusta po novom rasporedu, koji će sutra dostaviti savezu kao prijedlog.

I predsjednik Borca Vico Zeljković, za kojeg mnogi tvrde da ne želi da nastavi sezonu, je istakao kako njegov tim želi da se prvenstvo privede kraju jer mogu okončati sezonu na boljoj poziciji od trenutne. Predstavnici FK Tuzla City u izrazili želju da se prvo odigra prvenstvo a nakon toga kup, što je odmah odbijeno jer se zna kako teku takmičenja po kalendaru.

Obzirom na to da ni ovaj sastanak nije donio ništa konkretno, izvjesno je da će se u skorije vrijeme održati novi.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P