PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Obavljen žrijeb parova za novu sezonu

Danas je u prostorijama N/FSBiH održano izvlačenje parova za narednu sezonu Premijer lige BiH.

Foto: N/FSBiH

Danas je u prostorijama N/FSBiH obavljeno izvlačenje takmičarskih brojeva za novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine, odnosno izvlačenje parova za sezonu 2022/23.

U bubnju se, kao i posljednjih nekoliko sezona, našlo 12 ekipa, a ovaj put su tu bila i dva debitanta, FK Sloga Doboj i FK Igman Konjic. Treba napomenuti da je prilikom izvlačenja parova umjesto FK Sloga Doboj pisalo “Predstavnik FSRS”, a razlog za to je žalbeni period u kojem se FK Krupa može žaliti na odluku da oni ne igraju PLBiH.

Ova sezona elitnog ranga našeg fudbala će biti specifična i kalendar takmičenja je drugačiji zbog odigravanja Svjetskog prvenstva u Kataru.

Po novom kalendaru, jesenja polusezona će početi već za vikend 16. i 17. jula, a okončat će se prije kraja novembra, jer su 19. i 20. novembra na rasporedu mečevi posljednjeg, 19. kola jesenjeg dijela sezone.

U prvom kolu nove sezone imamo nekoliko interesantnih duela. Zrinjski u odbranu titule kreće iz Tuzle, gdje se sastaje sa Slobodom, a derbi će svakako odigrati Sarajevo i Tuzla City. U prvom kolu sastaju se:

FK Borac – Predstavnik FSRS

FK Sarajevo – FK Tuzla City

HŠK Posušje – FK Velež

FK Igman Konjic – NK Široki Brijeg

FK Sloboda – HŠK Zrinjski

FK Željezničar – FK Leotar

Prvi derbi između Željezničara i Sarajeva će se odigrati u sedmom kolu na Grbavici, prvi mostarski derbi u 6. kolu na stadionu Rođeni, a Tuzla City će biti domaćin Slobodi u 4. kolu.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P