PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Određena službena lica za utakmice 15. kola

Zoran Grbić će suditi veliki derbi ovog kola u kojem se sastaju Sarajevo i Široki Brijeg.
Sudije

Utakmicama 15. kola koje će se odigrati u subotu i nedjelju nastavlja se Premijer liga BiH. Četiri utakmice će se odigrati u subotu, a preostale dvije u nedjelju.

Tri utakmice subotnjeg programa počinju u 13:30 sati. Utakmicu u Mostaru između starih rivala Veleža i Slobode će suditi Sabrija Topalović iz Zenice, sa asistentima Mirzom Demirom iz Kaknja i Moamerom Čauševićem iz Sarajeva.

U Ugljeviku će snage odmjeriti Zvijezda 09 i Zrinjski, a ovaj meč će suditi Admir Musić iz Sarajeva, sa asistentima Amirom Kadićem i Emirom Zahiragićem, također iz Sarajeva.

Treći meč subotnjeg programa u terminu od 13:30 sati će odigrati Tuzla City i Mladost. Glavni sudija u Tuzli će biti Goran Paradžik iz Ljubuškog, a njegovi asistenti će biti Amer Macić i Marko Perić, obojica iz Mostara.

Veliki derbi ovog kola od 17 sati će na stadionu Asim Ferhatović Hase odigrati Sarajevo i Široki Brijeg, a pravdu na ovom susretu će dijeliti Zoran Grbić iz Prijedora, sa asistentima Senadom Ibrišimbegovićem iz Travnika i Davorom Beljom iz Mostara. Na ovom meču će biti prisutni i suci iza gola, a tu ulogu će obavljati Ermin Sivac iz Zenice i Elvis Mujić iz Banovića.

U nedjelju će se odigrati dvije utakmice, a prvi će na teren u 16 sati istrčati igrači Borca i Radnika. Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora će dijeliti pravdu na ovoj utakmici, a njegovi asistenti će biti Sreten Udovičić i Igor Radaković, obojica iz Prijedora.

Pola sata kasnije na Grbavici će početi meč Željezničara i Čelika, a glavni sudija na ovom meču će biti Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva, dok će asistenti biti Stefan Tešanović, također iz Istočnog Sarajeva, i Arnel Novalić iz Doboj-Istoka.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P