PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Određena su službena lica za sedmo kolo PLBiH

Nakon reprezentativne pauze, predstojećeg vikenda nastavlja se m:tel Premijer liga Bosne i Hercegovine utakmicama sedmog kola.
Sudije

Nakon reprezentativne pauze utakmicama sedmog kola nastavlja se Premijer liga BiH.

Sedmo kolo će u petak u jednom od derbija otvoriti Sarajevo i Borac, a susret se igra sa početkom u 20 sati uz prenos na kanalu Arena Sport. Duel će suditi Elvis Mujić iz Banovića, sa asistentima Damirom Lazićem i Arnelom Novalićem.

U subotu su na rasporedu dva meča u kojima se sastaju Olimpik i Velež (16:30), te Zrinjski i Mladost (20:00). Glavni sudija meča na Otoci će biti Antoni Bandić iz Gruda, dok će mu asistirati Mirza Demir i Nebojša Žugić. Na susretu u Mostaru pravdu će dijeliti Dražen Marić iz Bijeljine, a asistenti će biti Goran Dujak i Josip Čolić. Ovaj susret će se direktno prenositi na kanalu Arena Sport.

Tri susreta na rasporedu su u nedjelju, a prvo će na teren igrači Krupe i Slobode. Susret u Krupi na Vrbasu počinje u 16:30 a sudiće ga Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora, sa asistentima Aleksandrom Smiljanićem i Bojanom Maksimovićem.

Drugi derbi sedmog kola od 18 sati će odigrati Široki Brijeg i Željezničar. Meč na Pecari će suditi Ermin Sivac iz Zenica, dok će mu asistirati Senad Ibrišimbegović i Stefan Tešanović.

Kolo će utakmicom od 20 sati zatvoriti Tuzla City i Krupa, a ovaj meč će suditi Admir Musić iz Sarajeva. Musićevi asistenti će biti Jure Musa i Marko Zelenika, i ovaj meč će također biti u direktnom prenosu na kanalu Arena Sport.

Za sada nije poznato na kojem kanalu će se prenositi meč između Širokog Brijega i Željezničara, jer je osim Arena Sport kanala u opciji i još jedan kanal. Ono što je sasvim sigurno je da će se meč prenositi direktno.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P