PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Određena su službena lica za utakmice četvrtog kola PLBiH

Najzanimljivije bi trebalo biti u Tuzli i u Banja Luci.

Za vikend će se odigrati pet utakmica četvrtog kola Premijer lige BiH, dok je meč između Olimpika i Sarajeva odgođen zbog nastupa Bordo tima u pretkolu Lige prvaka. U subotu su na rasporedu tri utakmice, u nedjelju dvije, dok će se odgođena utakmica odigrati 16. septembra.

N/FSBiH je odredio službena lica za utakmice četvrtog kola, a najzanimljivije bi moglo biti u Tuzli, gdje se sastaju stari rivali Sloboda i Željezničar, te u Banja Luci, na meču između Borca i Zrinjskog.

U subotu će kolo otvoriti igrači Mladosti i Tuzla Cityja, a meč će suditi Antoni Bandić iz Gruda, sa asistentima Goranom Dujakom i Davorom Beljom. Četvrti sudija u Doboju kod Kaknja će biti Mateo Musa iz Čitluka.

Od 19 sati igraju Velež i Krupa, te Sloboda i Željezničar. Sudijsku četvorku u Mostaru predvodi Danijel Bojo iz Kiseljaka, asistenti su Emir Zahiragić i Josip Čolić, dok je četvrti sudija Admir Musić iz Sarajeva. Meč starih rivala u Tuzli će suditi Sabrija Topalović iz Zenica, sa asistentima Sretenom Udovičićem i Mirzom Demirom, a četvrti sudija je Ermin Sivac iz Zenice.

U nedjelju će se u 17 sati odigrati još jedan derbi ovog kola, između Borca i Zrinjskog. Glavni sudija na tom meču će biti Irfan Peljto iz Sarajeva, a asistiraće mu Senad Ibrišimbegović, Amir Kadić i Haris Kaljanac, koji će biti četvrti sudija. 

Posljednju utakmicu kola će u 19 sati odigrati Radnik i Široki Brijeg, što će biti prva noćna utakmica u Bijeljini. Pravdu na ovom susretu će dijeliti Adis Mulahasanović iz Sarajeva, sa asistentima Dženanom Milićem i Mirzom Čejvanovićem, dok će Elvis Mujić biti četvrti sudija.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P