PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Određene su sudije za utakmice 16. kola PLBiH

Šest sudija će biti prisutno na terenima u Bijeljini i u Doboju kod Kaknja.

Ovog vikenda odigraće se 16. kolo Premijer lige BiH. Četiri susreta će se odigrati u subotu, a preostala dva u nedjelju.

U subotu će u 13:30 na teren Gradskog stadiona u Bijeljini istrčati fudbaleri Radnika i Sarajeva, predvođeni glavnim sudijom Elvisom Mujićem iz Banovića, sa asistentima Radislavom Kačavendom iz Gradiške, te Josipom Čolićem iz Kupresa. N/FSBiH je za ovaj susret delegirao i dodatne sudije, a oni su Sabrija Topalović iz Zenice i Luka Bilbija iz Prijedora. 

U istom terminu utakmicu će utakmicu u Zenici odigrati Čelik i Zvijezda 09. Glavni sudija ovog meča će biti Admir Šehović iz Sarajeva, sa asistentima Bojanom Maksimovićem iz Modriče i Jurom Musom iz Čitluka. 

U 16 sati će početi duel između Zrinjskog i Tuzla Cityja, koji će suditi Haris Kaljanac iz Sarajeva, a njegovi asistenti su Strahinja Vuković iz Trebinja, te Enes Đozić iz Sarajeva. 

Meč starih rivala Slobode i Željezničara će početi u 16:30 sati. Glavni sudija na ovoj utakmici će biti Dragan Petrović iz Banja Luke, a njegovi asistenti će biti Senad Ibrišimbegović iz Travnika i Aleksandar Smiljanić iz Laktaša. 

U nedjelju će prvi na teren istrčati igraći Mladosti i Borca, a taj meč će početi u 13:30 sati. Glavni sudija je Mateo Musa iz Čitluka sa asistentima Borisom Dujmovićem iz Mostara, te Damirom Lazićem iz Brčkog. Kao i u Bijeljini, i na ovom susretu će biti prisutne dodatne sudije, a to su Goran Paradžik iz Ljubuškog i Frano Jelić iz Širokog Brijega. 

Kolo će utakmicom od 16:30 sati zatvoriti Široki Brijeg i Velež. Savez je za ovaj meč delegirao Irfana Peljtu iz Sarajeva sa asistentima Goranom Dujakom iz Odžaka, te Dženanom Milićem iz Sarajeva.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P