PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Određene su sudije za utakmice petog kola PLBiH

Određene su sudije za utakmice petog kola, četiri od pet mečeva u direktnom prenosu.
Sudije

Za vikend se utakmicama petog kola nastavlja Premijer liga Bosne i Hercegovine, a određene su sudije i službena lica za ove susrete.

Kolo će utakmicom u petak otvoriti Leotar i Velež, uz direktan prenos na kanalu Arena Sport. Ovaj susret će suditi Ermin Sivac iz Zenice, sa asistentima Edinom Redžovićem iz Sarajeva i Stefanom Tešanovićem iz Istočnog Sarajeva.

U subotu će u 17 sati početi meč Slobode i Borca, također uz prenos na kanalu Arena Sport, a meč će suditi Luka Bilbija iz Prijedora, sa asistentima Damirom Lazićem iz Brčkog i Sretenom Udovičićem iz Prijedora.

Isti dan u 17:30 sati igraju Posušje i Sloga Meridian, a pravdu će dijeliti Admir Šehović iz Sarajeva, kojem će u poslu asistirati Amir Kadić i Moamer Čaušević, također iz Sarajeva.

U subotu od 21 sat jedan od derbija kola odigraće Željezničar i Tuzla City, uz prenos na MyTV kanalu. Glavni sudija na Grbavici će biti Frano Jelić iz Širokog Brijega, dok će asistenti biti Josip Čolić iz Kupresa i Davor Beljo iz Mostara.

U nedjelju u 17:30 sati na teren će izaći igrači Igmana i Sarajeva, predvođeni sudijama Draganom Kesićem iz Gradiške, te asistentima Arnelom Novalićem iz Doboja i Aleksandrom Smiljanićem iz Laktaša. Ovaj susret gledaoci mogu posmatrati na MyTV kanalu.

Kolo su derbijem od 21 sat trebali zatvoriti Zrinjski i Široki Brijeg, ali taj meč će biti odigran naknadno.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P