PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Održana sjednica Takmičarske komisije N/FSBiH

Pročitajte četiri potencijalna scenarija za nastavak Premijer lige.

Takmičarska komisija N/FS Bosne i Hercegovine održala je danas video konferenciju na kojoj su dogovoreni neki detalji i predloženo dalje djelovanje. Govoreno je o Premijer ligi Bosne i Hercegovine za seniore, kao i o omladinskom takmičenju.

Što se tiče Premijer lige Bosne i Hercegovine za seniore, donesena je odluka da se na razmatranje dostave četiri prijedloga za nastavak takmičenja, i to:

OPCIJA 1:

– Nastavak takmičenja 3.maj. Pripreme bi počele 20. aprila. Igralo bi se u 11 vikenda, bez vanrednih kola, sa odigravanjem Kupa BiH po unaprijed planiranom sistemu.

OPCIJA 2:

– Nastavak takmičenja 17. maj, početak priprema klubova 3. maja. Broj slobodnih vikenda je sedam, što znači da bi se igrala četiri kola u srijedu. Kup BiH bi se u tom slučaju skratio na po jednu utakmicu do kraja. U obje ove varijante planirani kraj takmičenja je 30. jun.

OPCIJA 3:

– Nastavak takmičenja 24. maja, a pripreme bi počele 10. maja. Igralo bi se osam vikenda uz tri kola srijedom, dok bi se u Kupu igrala jedna utakmica. Planirani kraj je 12. jul.

OPCIJA 4:

– Početak takmičenja je 31. maj, a pripreme bi počele 17. maja. Broj slobodnih vikenda je osam, uz tri kola srijedom. Kup bi se igrao srijedom uz mogućnost smanjenja na po jednu utakmicu. Planirani kraj prvenstva je 19. jul.

Izvor: Sport1.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P