PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Oglasili se iz N/FSBiH: Nije idealno, ali s obzirom na uslove…

Pripremajući se za eventualni nastavak takmičarske sezone NS/FS BiH je već održao brojne video sastanke, konferencije i seminare.

Izvršni direktor Sektora za sport Elmir Pilav smatra da je Savez u ovim okolnostima dobro organizovan te da je bilo kvalitetne razmjene informacija i prijedloga tokom ovih sastanaka.

„Svjesni smo da tek kada se poboljša epidemiološka situacija i kad dobijemo odobrenje od nadležnih državnih institucija, možemo nastaviti takmičenje. Ipak, dok se to ne desi mi se ozbiljno pripremamo i nastojimo organizovati sve seminare i sastanke koje bi svakako održali i da je normalna situacija. Na video sastancima sa klubovima svih takmičenja u organizaciji NS/FS BiH nastojimo da razmijenimo informacije i čujemo njihovo mišljenje vezano za mogući nastavak takmičenja. Ono što je važno istaći jeste da su svi izrazili želju da se ova takmičarska sezona, ukoliko uslovi budu dozvoljavali, privede kraju na terenu, uz primarni cilj očuvanja zdravlja svih učesnika i poštivanje svih mjera od strane nadležnih epidemioloških organa.“

Kad je riječ o video seminarima za službena lica Pilav kaže da su bili kvalitetni, i da se u nekoj budućnosti mogu kombinovati sa „face to face“ seminarima.

„Ovo je dobra metoda, ali je interakcija sa učesnicima nekako drugačija, nije ista kao kad smo svi u istom prostoru i kada imamo direktan kontakt. Međutim, bitno je da možemo razmijeniti informacije, diskutovati i razjasniti sve što je neophodno kad je riječ o specifičnim segmentima rada službenih lica. Pored seminara organizovali smo i sastanke sa selektorima svih nacionalnih selekcija, a naredne sedmice planiramo održati i seminar za registracione i entitetske saveze.“

Izvor: Sport1.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P