PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Olimpik ima novog trenera

Dosadašnji trener Darko Vojvodić je na testiranju na koronavirus bio pozitivan i njegov oporavak će trajati dugo, pa se uprava odlučila za novog trenera.
Esad Selimović

Foto: Sport1.ba

Upravni odbor FK Olimpik odlučio je da na mjesto šefa stručnog štaba postavi Esada Selimovića.

Selimović je imenovan nakon što je Vojvodić na testiranju na koronavirus bio pozitivan, pa će njegov oporavak trajati dosta dugo. Samim tim izostajat će sa treninga i utakmica, a pred ekipom je serija izuzetno teških utakmica, u kojim Olimpik mora biti u potpunosti fokusiran na teren i nema puno prostora za manevar, nego se što bolje spremiti za ispite koji im slijede.

Selimović je sa svojim saradnicima danas obavio sastanak, a nakon toga se susreo i sa fudbalerima.

– Prije svega, poželio bih Darku Vojvodiću što brži oporavak od koronavirusa i nadam se da će se što prije vratiti na teren i raditi ono što najbolje zna. Što se tiče situacije u timu, pokušat ćemo se spremiti što bolje za naredne izazove. Ekipa je upisala pet poraza, ali ako se pogleda sve što se dešavalo trebali smo imati dosta više bodova, ali stanje je takvo kakvo jeste. Imamo dovoljno vremena do prve utakmice koju igramo protiv Veleža i na nama je da se što bolje spremimo i probamo ostvariti pobjedu i osvojiti bodove u tom duelu, rekao je Selimović nakon prvog treninga, koji je obavio sa ekipom.

Treba napomenuti da će sa prvim timom raditi i Goran Brbora, koji će u narednom periodu biti član stručnog štaba.

Nakon reprezentativne pauze Olimpik će u samo sedam dana odigrati tri susreta. Prvo će na svom terenu dočekati ekipu Veleža, potom im slijedi zaostali susret protiv ekipe Sarajeva također na Otoci sredinom sedmice, a potom slijedi gostovanje u Bijeljini, ekipi Radnika.

Izvor: Sport1.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P