PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Osim i Štilić složni: Dominirali smo cijelu utakmicu

Trener Željezničara Amar Osim bio je zadovoljan prikazanim, ali i oprezan u izjavama o nastavku prvenstva.

foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

Željezničar je sinoć u Tuzli savladao Slobodu sa visokih 0:4. Plavi sa Grbavice su od početka nametnuli svoju igru i dominirali su od početka do kraja utakmice. Igrač utakmice svakako je bio Semir Štilić, koji je u drugom poluvremenu postigao jedan od najljepših golova u historiji Premijer lige BiH, a potom je i asistirao Krpiću za pogodak. Trener Željezničara Amar Osim bio je zadovoljan prikazanim, ali i oprezan u izjavama o nastavku prvenstva.

“Niko nije postao šampion u novembru, nit će ikad postati, osim u zemljama u kojima se prvenstvo završava u novembru. Nismo bili loši, dali smo na vrijeme gol. Možda je rezultat previsok, ali smo cijelu utakmicu bili dominantni, Sloboda nije imala nekih izrazitih prilika. Nisu nas specijalno ugrozili, bili su korektni domaćini i hvala im na tom”, kazao je Osim.

Igrač utakmice Semir Štilić iskoristio je priliku da pohvali kompletnu ekipu, i komentarisao je upite da li je možda očekivao da će postići pogodak.

“Nije ni bitno jesam li očekivao ili nisam, bitno je da sam dao gol i da smo kao ekipa izgledali ozbiljno u svakom segmentu i da smo na kraju zasluženo pobijedili. Čestitam momcima i želim da ovako nastavimo u budućnosti”, rekao je Štilić.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P