PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Osim najavio dolazak po bod u Tuzlu, Bošnjaković mu poručio: Znamo mi šta Željezničar želi

Derbi kola igra se na Tušnju, barem ako pogledamo ligašku tabelu
Amar Osim

Iako se u ovom kolu igra i hercegovački derbi između Zrinjskog i Širokog Brijega, epitet derbija kola ipak nosi duel između Tuzla Cityja i Željezničara na Tušnju.

Gosti u Tuzlu dolaze kao lider na tabeli sa 22 osvojena boda, a Tuzla ima dva boda manje i na diobi je drugog mjesta sa Sarajevom uz bolju gol razliku.

Prvi je uoči ovog gostovanja konferenciju za medije organizovao Željezničar, a Amar Osim je bio iskren i direktan po običaju.

“Bod bi bio zadovoljavajući na ovom terenu da ostanemo prvi nakon jedanaest kola, mada to suštinski ne znači ništa. No, sa bodom bismo, ako Sarajevo ne dobije deset razlike, ostali lider na tabeli i to je naš cilj. Ekipa protiv koje igramo je druga, ima dva boda manje od nas i dramatično teži raspored iza sebe, s obzirom na to da su igrali samo četiri puta kući i šest puta na strani. Dakle, imaju kvalitet, evidentno je. Treba ih smatrati konkurentima, teoretski, statistički, kako god, idemo nekome ko je osvojio 20 bodova, a ne četiri boda”, kazao je Osim.

Odgovor na Osimovo izlaganje dao je na nešto kasnije organizovanoj konferenciji za medije tuzlanskog tima Milenko Bošnjaković. 

“Željezničar je naša najbolja ekipa uz Sarajevo i Zrinjski. Vidjelo se i protiv Zvijezde koji su njihovi kvaliteti, svjesni smo odakle prijeti najveća opasnost. Jako je bitno da mi nismo klonuli duhom, dobili smo nakon poraza od Veleža podršku rukovodstva i svjesni smo značaja naredne utakmice. Amar Osim je rekao da dolazi po bod, ali znamo mi Osima, to sigurno nije tačno. Ne dolaze oni u Tuzlu po bod, nego po tri”, kazao je Bošnjaković.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P