PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Osim: Najteža utakmica do sada

Željezničar će u okviru 22. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati Tuzlu City, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Amar Osim i prvotimac, Aleksandar Kosorić.
Amar Osim

“Četiri boda su iza nas. To znači da smo mi malo, malo bolji od njih. Igramo protiv ekipe koja je malo, malo slabija od nas po tabeli, kući, i mi smo kao neki veliki favoriti. Mi smo neopravdano veliki favoriti u odnosu na to kakav je stvarni odnos snaga između ekipa, i zato je utakmica teška, najteža do sada. Imaju dovoljno dobrih igrača od kojih nas može glava zaboliti ako ne budemo ozbiljni. Ali, imao je i Borac, pa smo uz ozbiljnost to uspjeli neutralisati. Ozbiljnost kao protiv Borca je neki minimum koji moramo imati da bi smo neutralisali Tuzla City, i na tome ćemo raditi u naredna dva dana”, kazao je Osim, a potom odgovorio na pitanje u vezi s igračkim kadrom.

“Nema Zeca, koji je dugo ozlijeđen, Zajmovića, Subašića koji 7-8 dana nisu tu. Ostali su ok. Jovanović je izašao u Banjaluci, ali je bolja situacija hvala Bogu. Bojo je imao stomačnih problema, pa je izašao, ali do nedjelje bi to trebalo biti ok. Imamo dakle ovu trojicu 100% odsutnih, ostali su tu u nadam se boljem stanju nego ranije, trenirali su.”

“Ja bih zapamtio iz njihovih utakmica da su na Koševu bili ravnopravni u prvom poluvremenu. Znamo da je Sarajevo prvo i osvajač duple krune i favoriti ove godine. Treću utakmicu su igrali protiv Zrinjskog u Mostaru do deset minuta pred kraj su imali nerješen rezultat. Pola utakmica sa Sarajevom i maltene čitava utakmica sa Zrinjskim pokazuje da se oni ravnopravno mogu nositi sa takvim ekipama. Ne vidim zašto bi oni i protiv nas imali neki kompleks i odigrati kvalitetno i da im se neke stvari poklope. Pribojavamo se, naravno, imaju dovoljno igrača na koje trebamo obratiti pažnju”, zaključio je trener Željezničara Amar Osim.

Veliki motiv i prva proljetna utakmica. Jedva čekamo da istrčimo i nadamo se podršci navijača. Nadam se uz tu podršku i ozbiljnost da ćemo doći do tri boda za nas”, rekao je Aleksandar Kosorić, te dodao:

“Svjesni smo svi u zadnjoj liniji da ako mi budemo pravi i čvrsti, ako budemo uspjevali da odbranimo svoj gol, da ćemo gore moći minimalno postići jedan. Pripreme nisu mjerilo, igrali smo protiv kvalitetnijih protivnika, a mi smo se upoznavali. Trenutno je ok ali nije na nivou na kojem može da bude. Pokušaćemo da nastavimo svoj niz bez primljenog gola. Ima tu Ubiparip, ima još par kvalitetnih pojedinaca. Ekipa su koja je dobra u tranziciji i moramo dobro da obratimo pažnju”, rekao je Kosorić.

Utakmica se igra danas sa početkom od 18:00 sati. Prodaja ulaznica po uobičajenim cijenama počinje na dan susreta u 10 sati. Za pripadnice ljepšeg spola omogućen je besplatan ulaz.

Izvor: FK Zeljezničar

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P